Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera 2.2 Di - obudowa filtra oleju - nie chce się odkręcić

Gość bartek9108

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartek9108

Panowie! Oto jest problem z 2.2Di ale nie moim (na szczęście). Nie chce się za cholere ruszyć obudowa filtra oleju (użyta dość duża siła i obawa żeby nie pękła, jak i różne typy kluczy). Obudowa z tego co widzę jest dokręcona zgodnie ze znaczkami, ale wiadomo, alum, utlenianie i po roku robią się problemy z odkręceniem. Próbowałem poszukać drugiej obudowy w razie gdyby ta pękła, ale takie bajerki na aleszmelcu i innym chodzą po 150zł. Coś mi się nie chce wierzyć że tak dużo. Gdzie jeszcze można dostać takie części? Czy ktoś z was miał przypadek tak mocnego zassania obudowy? Udało się komuś odkręcić bez uszkodzeń? Komuś pękła przy odkręcaniu na siłę?

Chodzi Ci o obudowę filtra ON? Ja akurat miałem problem z pompką filtra. Kupiłem wtedy kompletny za 60pln.(używka oczywiście). Co mogę Ci doradzić-to zdemontuj cały. Będziesz miał lepsze podejście na kombinacje:-),i tak się zapowietrzy,wiec potem dobrze odpowietrz zanim odpalisz.

Wyraźnie napisane Oleju. Może na 2 klucze? Próbowałeś? Taki na łańcuszku do filtrów i tą nasadkę od dołu???

spróbuj trochę prysnąć WD 40,zawsze coś tam zmiękczy nalot tlenku i spróbuj na dwa klucze jak kolega wyżej pisał,a i może coś pomoże jak krótkimi szarpnięciami byś spróbował odkręcać.

polecam na dwa klucze :) mi tak odkrecał mechanik bo sam nie dałem rady zresztą miałem obrobiony na klucz nasadowy. 

• 1 rok później...

A czy tam jest klucz17????

Gamoń się nie chce się odkręcić. ....

Ok puścił ale klucz 17 sześciokontny:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...