Gość bartek9108 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Panowie! Oto jest problem z 2.2Di ale nie moim (na szczęście). Nie chce się za cholere ruszyć obudowa filtra oleju (użyta dość duża siła i obawa żeby nie pękła, jak i różne typy kluczy). Obudowa z tego co widzę jest dokręcona zgodnie ze znaczkami, ale wiadomo, alum, utlenianie i po roku robią się problemy z odkręceniem. Próbowałem poszukać drugiej obudowy w razie gdyby ta pękła, ale takie bajerki na aleszmelcu i innym chodzą po 150zł. Coś mi się nie chce wierzyć że tak dużo. Gdzie jeszcze można dostać takie części? Czy ktoś z was miał przypadek tak mocnego zassania obudowy? Udało się komuś odkręcić bez uszkodzeń? Komuś pękła przy odkręcaniu na siłę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Chodzi Ci o obudowę filtra ON? Ja akurat miałem problem z pompką filtra. Kupiłem wtedy kompletny za 60pln.(używka oczywiście). Co mogę Ci doradzić-to zdemontuj cały. Będziesz miał lepsze podejście na kombinacje:-),i tak się zapowietrzy,wiec potem dobrze odpowietrz zanim odpalisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Wyraźnie napisane Oleju. Może na 2 klucze? Próbowałeś? Taki na łańcuszku do filtrów i tą nasadkę od dołu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 I dalej lipa... Chyba zaryzykuję, jak pęknie to dopiero będę panikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 spróbuj trochę prysnąć WD 40,zawsze coś tam zmiękczy nalot tlenku i spróbuj na dwa klucze jak kolega wyżej pisał,a i może coś pomoże jak krótkimi szarpnięciami byś spróbował odkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CALLI Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 polecam na dwa klucze mi tak odkrecał mechanik bo sam nie dałem rady zresztą miałem obrobiony na klucz nasadowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 A czy tam jest klucz17???? Gamoń się nie chce się odkręcić. .... Ok puścił ale klucz 17 sześciokontny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.