Gość Ariakan Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Witam, otóż to mój pierwszy post na tym forum. Mam następujący problem. Mam zamiar jechać samochodem, wchodzę do garażu, próbuję otworzyć pilotem standardowo pojazd... a tu żadnej odpowiedzi. Wielokrotnie próbowałem go zamykać/otwierać - 0 reakcji (tak samo jak i drugim zestawem kluczy). Zauważyłem że jedne drzwi z tyłu od strony pasażera są jakby niedomknięte do końca (chociaż automatycznie alarm zadziałał, zamek zaskoczył, samochód je zamknął i nie dało się ich otworzyć). Wszystkie drzwi pozamykane, więc dostałem się do środka od drzwi kierowcy używając standardowego zamka. Pootwierałem drzwi od środka i ponownie pozamykałem. Samochód nie odpala, kompletnie nie reaguje na kluczyki w stacyjce czy pilota. Stwierdziłem że zapewne przez nie do końca domknięte drzwi musiała świecić jakaś kontrolka i musiał się rozładować akumulator - samochód stał od soboty aż do wczoraj tj. środy nieruszany. Otworzyłem klapę, podpiąłem prostownik. Zaskoczył ale wszystko wskazuje na to że z akumulatorem wszystko jest wporządku. I tu moje pytanie - w czym może tkwić problem? Dodam ze akumulator był dość nowy, wcześniej podobnych problemów nie było, te niedomknięte drzwi mogły spowodować ze siadła elektronika? Co radzicie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Znajomy miał taki przypadek. Okazało się że trzeba było po prostu wymienić baterię w pilocie, bo była zbyt słaba. Co ciekawsze od zamknięcia auta mineło 4h, i D... Ani otworzyć, potem ni odpalić. A po wymianie bateri odłączył na chwilę aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Bateria w pilocie nie ma nic do możliwości/niemożliwości uruchomienia silnika. Jeśli masz uzbrojony alarm, i otworzysz drzwi kluczem w zamku od strony kierowcy, ma się załączyć alarm, wkładasz kluczyk do stacyjki na około 10 sekund i alarm się wyłącza, można wtedy uruchomić auto. Nawet jak nie masz baterii w pilocie. Ja bym wziął pod lupę akumulator i klemy. Później, jeśli chodzi o nieodpalanie - antenę od IMMO (nie napisałeś czy kręci rozrusznik, czy nie kręci - jeśli nie kręci w ogóle, to zasilanie - sprawdzić wszystkie połączenia masowe, od dołu silnika także, jeśli kręci rozrusznik a auto nie odpala, to winny może być okrągły pierścień pod obudową kolumny kierownicy, wokół stacyjki, jest to antena od IMMO). Zacznij od porządnego sprawdzenia instalacji przy akumulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.