Gość barti-4 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 cześć, Otóż próbowałem w swojej micrze (K12 1,2 z 2005) wymienić żarówkę w lampie cofania i okazało się, że nowe także się nie palą. Chciałem sprawdzić voltomierzem czy aby napewno prąd nie dochodzi do gniazda i niestety prądu brak. Aby upewnić się ze miernik coś wskazuje chciałem sprawdzić prąd na stopie czy na pozycji i niechcący zwarłem + z -. Przeskoczyła iskierka i zniknęły światła pozycyjne z prawej strony samochodu (przednie i tylne). Okazało się, że w środku brakuje także podświetlenia radia oraz przycisków klimy,ogrzewania szyby itp.... Reset w postaci odłączenia akumulatora na 30 minut nie poskutkował. Wszystkie bezpieczniki (w skrzynce i pod maską) sa sprawne. Gdzie szukac problemu...? Macie jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckie79 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Bezpieczniki znajdujace sie w kabinie sprawdziles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.