Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wymiana filtra oleju

TU-134

Rekomendowane odpowiedzi

panowie; podpowiedźcie ,gdzie  znajduje się filtr oleju ,bo jak podniosłem maskę to go nie widzę ,podejrzewam ,że jest gdzieś pod spodem ? interesuje mnie jeszcze czy jest on cały wkręcany czy do wymiany tylko wkład no i czy jest sporo kłopotów z wymianą ? bo skoro będzie z dołu to wymiana może być doąść kłopotliwa. moje auto jest z lutego 2003 ,2,2 DCI ,136 KM

po prawej stronie silnika. Patrząc od strony koła jest zaraz za osłoną plastikową nadkola. Dojście raczej dobre, plusem jest to że jest w pionie.

po prawej stronie silnika. Patrząc od strony koła jest zaraz za osłoną plastikową nadkola. Dojście raczej dobre, plusem jest to że jest w pionie.

Dodam, że ta osłona  jest na kilku zatrzaskach i łatwo się zdejmuje by mieć lepszy dostęp do filtra.

jakiś pomysł na odkręcenie? Długi i gruby śrubrokręt czy da radę kluczem do filtra?

kurde,dalej "nie kumam" ? z prawej strony jak stoję przodem do auta?,bo patrzyliśmy razem z kolegami i nie możemy namierzyć tego filtra.zdaje się ,żę wychodzę na niezłego "bałwana" ale jest mój pierwszy japończyk i co róż to mnie zaskakuje technicznymi rązwiązaniami,napiszczie mi dokładnie  tak jak dzieciakowi

Za przednim kołem od strony pasażera.Skręć kierownicą w prawo,nachyl się i popatrz za koło.Tam znajduje się zaginiony filtr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...