misiek227711 Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 witam kupilem nissana almere n15 z silnikiem 1.6 16v i od początku nie działa obrotomierz albo sobie skacze albo wogle nie dziala a jak sie porzusza przelącznikiem od godziny to wariuje. jaki tam powinien być licznik bo na allegro widze te z elektronicznymi kilometrami a ten u mnie jest z tym starym typem cze cyferblaty okrągłe sie przesuwaja, własciwie to sie nie przesuwaja bo to też nie działa wiec zastanawiam sie czy ten licznik jest od tego auta. czy ktos może mi pomóc autko jest z 97r wersja 3 drzwiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Jak obrotomierz właśnie wariuje to są prawdopodobnie zimne luty do poprawki Poczytaj tutaj czy poszukaj inne tematy http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86405-n15-problem-z-obrotomierzem-i-predkosciomierzem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Tak naprawdę to były 3 rodzaje liczników Jak masz mechaniczne liczydła to takie po prostu były. Elektronika poszła dopiero do liftu wprowadzonego w 1998 roku, a od 95 do 98 były liczydła mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek227711 Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 poczytałem zrozumialem itp poprawilem zimne luty teraz tylko kondka wymienie tego 1000uf 16v na 100stopni bo zaklucenia sa skala sie zaczyna od 4k obrotow;D ale tak przy okazji niby japan taki rozwiniety kraj w elektronike a tych zimnych lutów troche było a sa krulami elektroniki:D taki paradoks i druga sprawa glupota jest zmienianie cyfrowego sygnalu na mechaniczny cyferblat (chodzi o licznik kilometrow) to juz lepiej jak by na linke dali;D no ale cóż musze troszke ponażekać w koncu do tej pory tylko grupa vag sie bawiłem.wracajac do tematu tak czy siak licznik musze kupic bo kilometry siadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.