Gość ŁukaszZ Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Witam. Od jakiegoś czasu borykam sie z brakiem mocy w mojej Primerce. Historia autka; Autko to Nissan Primera P11 1,6 16V z 97 r Aktualny przebieg to 350 tys km Przywieziony został z Holandii na gazie Vialle jednak po jakims czasie padła pompa gazu. Z przyczyn niezaleznych zmuszony zostałem do wymontowania całego gazu z autka. Po tym zabiego zmuszony zostałem do wymiany uszczelniaczy pod wtryskiwaczami bo po demontazu gazu stare były dziurawe i autko łapało lewe powietrze. Wymieniany był takze alternator. Dodam ze do feralnego dnia auto spisywało sie dobrze... jezdziło w miare równo W zimie przy - 30 stopniach autko zaczeło przerywac (wczesniej nie było ku temu zadnych przesłanek) Niedawno wymieniłem filtr paliwa - bo myslałem ze to moze parafina. Osiagi poprawiły sie nieznacznie, wiec postanowiłem wymienic pompe paliwa. Dzisiaj ja wymieniłem i zadnej poprawy - dodam ze pompa uzywana ale w 100 % sprawna (tak zapewniał mnie koles ze szrota) Objawy sa dwa: 1. autko płynnnie przyspiesza do ok 3000 obr/ min po czym brakuje mocy 2. na luzie przy powolnym dodawaniu gazu obroty ida płynnie w góre, natomiast przy drastycznym wcisnieciu pedału obroty wskakuja do góry ale pulsacyjnie. Teraz pytanie do Was drodzy forumowicze... czy wiecie co jeszcze moze byc przyczyna ? Bede wdzieczny za sugestie. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Podstawowa przyczyna jaka nasuwa się na myśl to przepływomierz. Weź miernik uniwersalny i sprawdź parametry swojej przepływki - na forum jest instrukcja jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.