Gość maciejka910 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 witam wszystkich mam 17 calowe koła -fabryczne z opona 255/65/17 chce kupic na zime opony bo mam całoroczne obecnie rozmiar fabryczny cenowo nie powala mam dostęp do dobrych cen na nastepujace rozmiary 245/65/17-nokian 245/70/17-coopery 265/65/17-conti 265/70/17-cooper które z nich wejda bez żadnych przeróbek i kombinacji?/ jezeli wogole wejda?? bardzo dziekuje za odpowiedzi maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 245/65R17 są najbardziej zbliżone do założonego rozmiaru i nie powinno być problemu. http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/255/65r17/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Wszystkie wejdą bez żadnych przeróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareken Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Nokiany to miękkie oponki i świetna na mrozy, im weższa opona tym lepiej przecina błoto sniegowe, im wyższa tym można mniejsze ciśnienie załadować i jest lepsza amortyzacja na błoto, dziury , im bardziej lepka tym bardziej trzyma się na śniegu, jeżeli nie jeździsz szybko zimą na długich odcinkach najlepiej ciśnienie w oponach przy niskiej granicy i wąsakie opony, im szersze opony tym gorzej , tzn na niemieckie autostrady ok, ale w naszych warunkach w zimę zdecydowanie weższa guma.. kolega miał Nokiany i bardzo chwalił, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymansky Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 mam nokiany i chwale , choć wg. mnie to ich ostatnia zima ... model WR G2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka910 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 w mam nokiany i chwale , choć wg. mnie to ich ostatnia zima ... model WR G2 ajkim masz rozmiarze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM-POL Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Kochany ,Kochany tylko nie nokiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Nokiany to miękkie oponki i świetna na mrozy, im weższa opona tym lepiej przecina błoto sniegowe, im wyższa tym można mniejsze ciśnienie załadować i jest lepsza amortyzacja na błoto, dziury , im bardziej lepka tym bardziej trzyma się na śniegu, jeżeli nie jeździsz szybko zimą na długich odcinkach najlepiej ciśnienie w oponach przy niskiej granicy i wąsakie opony, im szersze opony tym gorzej , tzn na niemieckie autostrady ok, ale w naszych warunkach w zimę zdecydowanie weższa guma.. kolega miał Nokiany i bardzo chwalił, Węższa guma w terenówce czy w pickupie? Zatrzymaj dwie tony na węższej gumie na śniegu. Poślizg i do widzenia. Mam Patha z zimówkami Yokohama Geolandar I/T+ o rozmiarze 265/65R17 i spisują się rewelacyjnie. Zdecydowanie lepiej niż fabryczne wielosezonowe Goodyear Wrangler HP w rozmiarze 255/65/R17. Z wymienionych rozmiarów na felgę do Navki założysz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.