Gość Max7311 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam, ostatnio usłyszałem coś w swojej almerze, mianowicie wciskając hamulec coś mi huczy w kole, rytmicznie do obracającego się koła "huh huh huh huh" czy ktos może miał coś takiego i potrafi powiedzieć co to może być i na co sie gotować Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Opony (np. wybulone) lub któraś z tarcz jest lekko zwihrowana, jesli słychac z przodu niekoniecznie musi to być przednia, bo jakoś tak to dziwnie niesie w tym aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max7311 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 a klocki albo tarcze ? wchodzi to w gre ? moze łożysko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Napisałem o tarczach. łożysko huczało by przy skrętach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max7311 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 faktycznie, źle spojrzałem. koszt wymiany takiej tarczy to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Kupuj najtańsze, nie ma sensu płacić za markę, a wszystkie są toczone z takich samych walców. Wszystko zależy czy przód czy tył i jaki masz silnik. Z tyłu masz tarcze? (były gołe 1.5 bez ABS i z bębnami z tyłu) Wymiana jest prościutka. Oczywiście tarcze wymieniasz parami, do tego klocki lub jeśli są świeże to przynajmniej pasuje je przeszlifować. Przetaczanie tarcz jest nieopłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max7311 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 tak z tyłu tarcze i widać, że bierze od środka tarcze, na brzegach nie widać żeby klocek łapał... Nie wiem czy dobrze się wyraziłem... słychać to według mnie w lewym tylnim kole, jak hamuje z większej prędkości to "buczenie" jest głośniejsze, na niższych prędkościach prawie niesłyszalne jest. Stacja diagnostyczna mnie czeka bez dwóch zdań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.