Gość SzajbaP18 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Witam wszystkich użytkówników, Mój problem wygloda nastepująco. Otóż zakupiłem około miesiąc temu Nissana D22 z 2003 roku przebieg 267 tys km. , samochód śmigał, wiadomo jakieś drobne mankamenty zawsze sie zdarzą, Ale do rzeczy, w autku popsuł sie sterownik pompy wtryskowej, auto odpalało i gasło po 3 sekundach, postanowiłem nie bawić się w elektornike i zakupiłem używaną kompletną pompe wtryskową, na allegro za około 450 zł ( w serwisie bosha zarzyczyli sobie 8000 tys. a regeneracja i inne cuda 3 tysiące z hakiem), pompa została zmnieniona, dzisiaj odbieram na samochód i samochód na 4 biegu przy zakresie obrotów około 2900-3200 oraz na 5 biegu w podobnym zakresie, ODCINA i samochód przestaje przyśpieszać, wygląda to jakby przy wyżej wymienionych obrotach była jakaś blokada , ogranicznik . Proszę o pomoc, bede bardzo wdzięczny !!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 to co mi przychodzi do głowy to czy może były rożne czujniki obrotów w tych auta, czy ten sam osprzęt ? no i oczywiście czy na pewno sterownik sprawny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.