Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z ogień z rury

driver_kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

KIedyś widziałem na allegro fajny bajer który powodował ze po nacisnieciu przcisku pojawiał sie ogień z wydechu. Ciekawie wyglada cos takiego wiem ze niektórzy przestawiają odciencie paliwa czy coś podobnego. Miał ktoś z was zrobione coś podobnego lub wie jak zrobić z odcinką paliwa taki myk ?  :devil:

Napiszę może jak to jest w przypadku motocykli. Przy zasilaniu gaźnikami i przelotowym wydechu (lub dość wolnym) po rozgrzaniu silnika a dokładniej rur wystarczy kliknąć wyłącznikiem zapłonu by moto strzeliło dość głośno z ogniem z rury. Myślę że stosując coś podobnego przed cewką zapłonową (dodatkowy wyłącznik) oraz wspomniany przelotowy wydech można by uzyskać podobny efekt.

flamery dzialaja na zasadzie cewki + mala swieca zaplonowa montowana przy tłumiku ... czyli powstaje zapłon gazów wylotowych...przy dobrych wiatrach moze uszkodzić tłumik,lakier badz spłonie całe auto,  pomijając kwestie ze gadget pasuje do calibry 

flamerkitpic%20003.jpg

Wydech przelotowy zapodać to pewno czasem coś będzie się błyskać :)

Ano można tak miałem w poprzednim BMW, tak ma kumpel w Oplu. Natomiast powstaje pytanie, czy robiąc pełen przelot, bez katów, tłumików itd itp tłumik będzie na tyle rozprężony, że straci kompresje i mocy ubędzie :) ??

Straci moc, zawsze na markowym znaczy sie tuningowym układzie wydechowym jest mniej mocy jak na fabrycznym, sprawdzone na przeykładzie Invidi, Greddy oraz chinola :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...