Pastryk Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Koledzy posiadam Almerę N16 po dokonaniu inspekcji olejowej wszystkie parametry w komputerze miałem wyzerowane. Spalanie przebyty dystans itp. Komputer liczył mi czas pracy silnika oraz od zera kilometry przebyte. na 10 tysiącach się wyzerowało i cały czas podświetla 0 km oraz czas pracy silnika co jakiś czas się zeruje ? Czy to jest normalne ? Naprawdę próbowałem szukać rozwiązania i na forum i w Google. Z góry będę wdzięczny za sugestie. Koledzy posiadam Almerę N16 po dokonaniu inspekcji olejowej wszystkie parametry w komputerze miałem wyzerowane. Spalanie przebyty dystans itp. Komputer liczył mi czas pracy silnika oraz od zera kilometry przebyte. na 10 tysiącach się wyzerowało i cały czas podświetla 0 km oraz czas pracy silnika co jakiś czas się zeruje ? Czy to jest normalne ? Naprawdę próbowałem szukać rozwiązania i na forum i w Google. Z góry będę wdzięczny za sugestie. KOLEDZY TEMAT ZAMKNIĘTY PONIEWAŻ OKAZAŁA SIE BANALNA SPRAWA. PODCZAS INSPEKCJI OLEJOWEJ OSTATNIEJ MECHANIK Z KOMPUTERA ZAPROGRAMOWAŁ NASTĘPNĄ WYMIANĘ NA 10 TYS. KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 To dziwne, gdyż ja u sobie też ustawiłem na 10ooo i po przejechaniu do 12ooo, to zapalały mi się na wyswietlaczu tylko informację o wymianie. Nic mi się nie resetowało. Ale może Tino z wyswietlaczem-ekranem pokazuje inaczej niż u Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To dziwne, gdyż ja u sobie też ustawiłem na 10ooo i po przejechaniu do 12ooo, to zapalały mi się na wyswietlaczu tylko informację o wymianie. Nic mi się nie resetowało. Ale może Tino z wyswietlaczem-ekranem pokazuje inaczej niż u Ciebie. Wiesz ja mam wyświetlacz z pełnym komputerem tak wystający z konsoli. Mam do Ciebie pytanie mianowicie jak samemu kasujesz i ustawiasz inspekcję olejową ? jest jakiś sposób ? Jak możesz to napisz, pozdrawiam i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To jest bardzo proste, lecz najpierw zadam pytanie. Czy masz instrukcje fabryczną? Jeśli tak, to zobacz dział 4-18,4-19, jesli nie to bedziemy dzialać. Od mojej strony nie ma problemu. Pomogę, ale jest trochę pisania aby zrozumieć. Co innego pokazać a co innego pisać. .A możesz mi to wytłumaczyć lub tać fotkę albo link...... ja mam wyświetlacz z pełnym komputerem tak wystający z konsoli...... Fotki duzo wytłumaczą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To jest bardzo proste, lecz najpierw zadam pytanie. Czy masz instrukcje fabryczną? Jeśli tak, to zobacz dział 4-18,4-19, jesli nie to bedziemy dzialać. Od mojej strony nie ma problemu. Pomogę, ale jest trochę pisania aby zrozumieć. Co innego pokazać a co innego pisać. .A możesz mi to wytłumaczyć lub tać fotkę albo link...... ja mam wyświetlacz z pełnym komputerem tak wystający z konsoli...... Fotki duzo wytłumaczą. Pozdrawiam. No tak na szybko opisałem ten mój wyświetlacz już podsyłam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Teraz to jest mecz i . Jak coś to odpowiem jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Teraz to jest mecz i . Jak coś to odpowiem jutro. okey okey ja muszę zobaczyć jak Ci tą fotkę podesłać miłego wieczoru To jest bardzo proste, lecz najpierw zadam pytanie. Czy masz instrukcje fabryczną? Jeśli tak, to zobacz dział 4-18,4-19, jesli nie to bedziemy dzialać. Od mojej strony nie ma problemu. Pomogę, ale jest trochę pisania aby zrozumieć. Co innego pokazać a co innego pisać. .A możesz mi to wytłumaczyć lub tać fotkę albo link...... ja mam wyświetlacz z pełnym komputerem tak wystający z konsoli...... Fotki duzo wytłumaczą. Pozdrawiam. O już wszystko wiem, proszę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 SORKI, nie będę się wypowiadał, gdyż nie mam takiego wyswietlacza jak u Ciebie i nie chce się uważać że "zjadłem wszystkie rozumy". Nie wiem, więc milczę i się nie wypowiadam. Poddaję się, aby nie wprowadzić Cię w błąd. To co ja mam (w róznych danych), to nie mam takiego wyświetlacza jak u Ciebie. Jak znajdę, to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 SORKI, nie będę się wypowiadał, gdyż nie mam takiego wyswietlacza jak u Ciebie i nie chce się uważać że "zjadłem wszystkie rozumy". Nie wiem, więc milczę i się nie wypowiadam. Poddaję się, aby nie wprowadzić Cię w błąd. To co ja mam (w róznych danych), to nie mam takiego wyświetlacza jak u Ciebie. Jak znajdę, to się odezwę. okey i tak dzięki za fatygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Będę szukał. A piszac to, to myślę że i swoim zapałem odezwą się też i inni którzy mają taki sam wyświetlacz i z chęcią się odezwą i podpowiedzą. okey okey ja muszę zobaczyć jak Ci tą fotkę podesłać miłego wieczoru O już wszystko wiem, proszę fotkę. Naciskaj INFO przejdź do strony z napisem MAINTENANCE REMINDER. Następnie yoistikiem zjedź na napis Reminder 1 i zatwierdź ENTER. Teraz rób tak jak opisane na fotce. Uwaga- Pozycje SERVICE- omijasz. Taki opis jest co do mojego wyświetlacza, ale może i u Ciebie zadziała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Będę szukał. A piszac to, to myślę że i swoim zapałem odezwą się też i inni którzy mają taki sam wyświetlacz i z chęcią się odezwą i podpowiedzą. Naciskaj INFO przejdź do strony z napisem MAINTENANCE REMINDER. Następnie yoistikiem zjedź na napis Reminder 1 i zatwierdź ENTER. Teraz rób tak jak opisane na fotce. Scan10125.JPG Uwaga- Pozycje SERVICE- omijasz. Taki opis jest co do mojego wyświetlacza, ale może i u Ciebie zadziała Hej dzięki idę grzebać w aucie. Hej dzięki idę grzebać w aucie. jedynie zresetowało ustawienia komputera bez kasowania zasięgu na aktualnym stanie paliwa. ale nadal będę też szukał. Hej dzięki idę grzebać w aucie. jedynie zresetowało ustawienia komputera bez kasowania zasięgu na aktualnym stanie paliwa. ale nadal będę też szukał. Koledzy sam czystym przypadkiem wpadłem na rozwiązanie jak kasować inspekcję olejową np. po wymianie oleju lub jak chcemy samemu zresetować komputer ale uwaga za każdym razem jak używamy funkcji resetowania inspekcji to za każdym razem kasuje się przebyty przebieg. Wystarczy na włączonym zapłonie wcisnąć i przetrzymać przycisk INFO ok. 3-5 sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ale w Twoim wyświetlaczu "B" jest tylko jedna "inspekcja"- "REMINDER", czy trzy- tak jak w wyświetlaczach typu "C"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastryk Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ale w Twoim wyświetlaczu "B" jest tylko jedna "inspekcja"- "REMINDER", czy trzy- tak jak w wyświetlaczach typu "C"? Raczej jedna, ponieważ jak by było więcej tak jak piszesz to miał bym to widział na wyświetlaczu. Więc jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi