lukee84 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 witam, ostatnio stałem się posiadaczem primery p11-144 z 2000 roku. Mam takie pytanie w przedniej lampie (od strony grila) są tam ksenony?? jak otworzyłem tył reflektora w celu wymiany żarówki siedziała tam zwykła H7, czy to tak powinno być??? i jeszcze jedno jaką żarówka siedzi w zderzaku w przeciwmgłowych (też jest przepalona muszę kupić a jeszcze nie dostałem się do starej) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jeżeli masz H7 to nie masz ksenonów choć spryskiwacze możesz mieć. Przeciwmgłowe to H1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jeżeli masz H7 to nie masz ksenonów choć spryskiwacze możesz mieć. Przeciwmgłowe to H1. Mam taka lampę, H7 wyjąłem z tego okrągłego (patrząc na lampę po lewej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 w halogenach na sto masz h1 a w lampach są h7 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Z zewnątrz lampy się niczym nie różnią, to czy jest ksenon czy nie da się poznać po tym czy jest przetwornica z tyłu lampy czy puste miejsce. Ale chyba prościej włączyć lampę :-P w ogóle jaki masz problem kolego? Skoro masz włożone H7 to nie masz ksenonów, nad czym tu jeszcze myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 w halogenach na sto masz h1 a w lampach są h7 ... dzięki czyli to cóś okrągłe to nie jest ksenon tak? Z zewnątrz lampy się niczym nie różnią, to czy jest ksenon czy nie da się poznać po tym czy jest przetwornica z tyłu lampy czy puste miejsce. Ale chyba prościej włączyć lampę :-P w ogóle jaki masz problem kolego? Skoro masz włożone H7 to nie masz ką nie mam problemu zapytałem grzecznie i chciałem odpowiedź. myślałem że ta okrągła soczewka to ksenon i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Nie stresuj się :-) po prostu pytanie było dziwne dla posiadaczy P11.144 bo to właściwie każdy z nich wie i nie ogarnęliśmy o co Ci do końca chodzi. To okrągłe to soczewka. Jest ona identyczna w wersji halogenowej i ksenonowej. Wersja ksenon ma dołożoną przetwornicę i oczywiście inne mocowanie żarówki (do halogenowej nie włożysz palnika ksenonowego i odwrotnie). Spryskiwacze i samopoziomowanie jest obowiązkowe w ksenonach. W halogenach spryskiwacze są opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Nie stresuj się :-) po prostu pytanie było dziwne dla posiadaczy P11.144 bo to właściwie każdy z nich wie i nie ogarnęliśmy o co Ci do końca chodzi. To okrągłe to soczewka. Jest ona identyczna w wersji halogenowej i ksenonowej. Wersja ksenon ma dołożoną przetwornicę i oczywiście inne mocowanie żarówki (do halogenowej nie włożysz palnika ksenonowego i odwrotnie). Spryskiwacze i samopoziomowanie jest obowiązkowe w ksenonach. W halogenach spryskiwacze są opcją. ok. dzięki dopiero ją zakupiłem i stąd pytanie dzięki, stresu nie ma hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primerka... Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 POROSTU MASZ ZWYKŁA ŻARÓWKĘ I SOCZEWKĘ W KRÓTKICH.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Z zewnątrz lampy się niczym nie różnią I tu Cię zaskoczę Kolego Różnią się Z moich obserwacji wynika że oryginalny reflektor ksenonowy ma mleczną soczewkę a halogenowy czyli na H7-taka fioletowawa Mam taka lampę, H7 wyjąłem z tego okrągłego (patrząc na lampę po lewej stronie) To okrągłe to soczewka Taki bogatszy rodzaj reflektora halogenowego Lepsze światlo bo bardziej skupione dzięki właśnie soczewce Wszystkie passaty B5 fl miały takie właśnie soczewki zaś nie wszystkie miały ksenony ale tam była wyraźna różnica bo lampy się różniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Lukee a masz w kabinie regulację wysokości świateł? Chodzi o przełącznik, u mnie jest między siedzeniami obok włącznika podgrzewania foteli. Jak tak to ksenonów niet. Może i lepiej bo żaróka tańsza w eksploatacji, a spryskiwacze mało dają i lubią się urywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Lukee a masz w kabinie regulację wysokości świateł? Chodzi o przełącznik, u mnie jest między siedzeniami obok włącznika podgrzewania foteli. Są też wersje gdzie regulacja świateł jest po lewej stronie, obok ustawiania lusterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Lukee a masz w kabinie regulację wysokości świateł? Chodzi o przełącznik, u mnie jest między siedzeniami obok włącznika podgrzewania foteli. Jak tak to ksenonów niet. Może i lepiej bo żaróka tańsza w eksploatacji, a spryskiwacze mało dają i lubią się urywać. taa przełącznik do regulacji wysokości mam między siedzeniami. już obczaiłem mam zwykłe soczewki, muszę podjechać do diagnosty niech je wyreguluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi