Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

odpala ale bardzo malo mocy

adam88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów

Mam taki problem ze swoja alma 1,5 dci.

Wlasnie jestem po regeneracji wtryskiwaczy otórz wyczyscilem w myjce ultradźwiekowej tryskiwacze wymienilem zaworki i zlozylem je z powrotem. Przed regeneracja oczywiscie odpalalem go tylko na plaka bo strasznie przelewaly lecz teraz po zlożeniu odpala na dotyk lecz po wciśnięciu pedalu gazu pomiedzy 900-1200 obr/min cuc jak trzęsie silnikiem po chwili stania na wolnych obrotach zapala sie check engine obroty wskakuja na 1000 obr/min i po chwili check engine gasnie i automatycznie obroty spadają, zaś przy ruszaniu ma ogromnie jakos ciężko jechac.

W momencie kiedy sie toczy na pierwszym biegu wciskam w podloge pedal gazu i nie chce isc tak ja powinien.

Dodam ze kopci stroche bo po 10 odpaleniach i paru przegazowaniach kostka brukowa przed domem zrobila sie czarna :) a gdy go trzymam na 1500 obr/min non stop dopuki nie odpuszcze check engine bedzie sie palil jak by za mala dawka paliwa byla.

Ktos poradzilby cos na to?? Blagam.....

Pewnie trzeba przeprowadzić adaptacje zaworu na pompie, ale wymagana przy tym jest jeszcze regulacja wydatku paliwa na wszystkich wtryskach. Zresztą program Consult zawsze przypomina o tym podczas kalibracji zaworu regulującego ciśnienie paliwa wychodzącego z pompy wysokiego ciśnienia.

nie znam sie zbytnio tak szczerze na elektronice samochodowej ale czy aby napewno jest to konieczne jeśli we wtryskiwaczach wymieniałem tylko i wyłacznie same zaworki??

kiedys jak miałem wymieniane wtryskiwacze to zakupiłem o tych samych numerach EJBR cos tam cos tam i mechanior tylko wymienił mi je i nic w komputerze nie grzebał i myślę że tym razem po wymianie tylko samych zaworków tak samo powinno byc.

mogę się mylić pewnie bo jeszcze na tym etapie wiedzy nie jestem co do ukladów paliwowych CR.

może ktos ma cos innego do powiedzenia??

a jest ktoś z forumowiczów moze z pruszkowa lub okolic który by posiadał interfejs jakis który był w stanie połaczyc sie i zczytac bład?? bo niestety samochód nie jest w stanie jechać aby podłaczyć u jakiegos pseudo magika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...