koscislaw Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 wyciek oleju spod kola pasowego , czy poszedl uszczelniacz simering walu czy moze cos innego jeszcze sie stalo ktos zna problem i czy naprawa jest czsochlonna i kosztowna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Może jeszcze przeciekać z uszczelnienia miski olejowej lub gdzies od góry i splywa, trzeba dobrze obejżeć. Uszczelniacz kosztuje 20-30 zł. Wymiana jest prosta i szybka, najtrudniej może być odkręcić śrube trzymającą koło pasowe. Wydłubać, wyrwać stary uszczelniacz i wsadzić nowy, najlepiej ręcznie żeby go nie uszkodzić lub pogiąć. Ważne żeby nie wcisnąć go zbyt głęboko, ma być równo z silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koscislaw Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 czyli ten uszczelniacz znajduje sie w pokrywie napedu rozrzadu , i zeby sie do niego dostac trzeba zdemontowac kolo pasowe , a leje napewno z tamtad sprawdzalem dokladnie . a zna ktos moze wymiary tego uszczelniacza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Dokładnie tak jak piszesz, dla lepszego dostępu warto zdjąć koło. Śrube koła pasowego odkręcałem kluczem nasadowym 27 przedłużonym rurką którą zaparłem o wahacz, po przekręceniu rozrusznikiem ładnie się odkręca. Trzeba odpiąć wtyczke od aparatu zapłonowego żeby silnik nie zapalił a było tylko chwilowe "cyknięcie" rozrusznikiem. Wymniarów nie pamniętam ale w intercarsie mieli bez problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koscislaw Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A czy bez kanalu da rade to zrobic czy bedzie gimnastyka , a. Rozmiar uszczelniacz to 40 *52*7 to tai jak by ktos potrzeb. Ceny od 9. - 50 zl. Wysłane z mojego N1 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Bez kanału ze zdiętym kołem idzie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koscislaw Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ok dzieki za pomc Latwo nie bylo ale sie udalo , najtrudniej odkrecic srube z kola pasowego , okazało się ze cieknie z czujnika oleju do wymiany koszt 20 zl, teraz jest juz sucho, godzina roboty z chakiem robilem na polu dobre dojście po sciagnieciu kola.Wysłane z mojego N1 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.