Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wyciek oleju

koscislaw

Rekomendowane odpowiedzi

wyciek oleju spod kola pasowego , czy poszedl uszczelniacz simering walu czy moze cos innego jeszcze sie stalo ktos zna problem i czy naprawa jest czsochlonna i kosztowna ?

Może jeszcze przeciekać z uszczelnienia miski olejowej lub gdzies od góry i splywa, trzeba dobrze obejżeć. Uszczelniacz kosztuje 20-30 zł. Wymiana jest prosta i szybka, najtrudniej może być odkręcić śrube trzymającą koło pasowe. Wydłubać, wyrwać stary uszczelniacz i wsadzić nowy, najlepiej ręcznie żeby go nie uszkodzić lub pogiąć. Ważne żeby nie wcisnąć go zbyt głęboko, ma być równo z silnikiem.

czyli ten uszczelniacz znajduje sie w pokrywie napedu rozrzadu , i zeby sie do niego dostac trzeba zdemontowac kolo pasowe , a leje napewno z tamtad sprawdzalem dokladnie .

a zna ktos moze wymiary tego uszczelniacza ?

Dokładnie tak jak piszesz, dla lepszego dostępu warto zdjąć koło. Śrube koła pasowego odkręcałem kluczem nasadowym 27 przedłużonym rurką którą zaparłem o wahacz, po przekręceniu rozrusznikiem ładnie się odkręca. Trzeba odpiąć wtyczke od aparatu zapłonowego żeby silnik nie zapalił a było tylko chwilowe "cyknięcie" rozrusznikiem. Wymniarów nie pamniętam ale w intercarsie mieli bez problem.

A czy bez kanalu da rade to zrobic czy bedzie gimnastyka , a. Rozmiar uszczelniacz to 40 *52*7 to tai jak by ktos potrzeb. Ceny od 9. - 50 zl.

Wysłane z mojego N1 przy użyciu Tapatalk 4

• 2 tygodnie później...

ok dzieki za pomc :)

Latwo nie bylo ale sie udalo , najtrudniej odkrecic srube z kola pasowego , okazało się ze cieknie z czujnika oleju do wymiany koszt 20 zl, teraz jest juz sucho, godzina roboty z chakiem robilem na polu dobre dojście po sciagnieciu kola.Wysłane z mojego N1 przy użyciu Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...