Gość regi Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Witam Niedawno nabyłem sobie Primerę p11.144 1,8 benzyna. Problem polega na znoszeniu auta w prawą stronę podczas przyśpieszania. Pojechałem sprawdzić opony ale z nimi jest ok. Zbieżność auta też zrobiona. Czy macie może jakiś pomysł na ten problem? Druga sprawa to taka, że po dopaleniu auta delikatnie skaczą obroty. Czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Może któryś tłoczek trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 co do znoszenia to możesz mieś felgę zdeformowaną i nie pomoże ci nawet nowa opona i zbieżność. falowanie obrotów w stopniu minimalnym jest normalne, no chyba że mówisz o znacznych skokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Do falowania-krokowy sprawdź.Co znoszenia.Tłoczek CI trzyma minimalnie,zwichrowana felga,źle wyważone koła(mimo że są świeżo po wyważaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek105 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Klasycznie -zamień koła na przodzie jeżeli kierunkowe przód z tyłem.Jak się zmieni masz powód " znoszenia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość regi Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Opony kierunkowe. Zamiana nie pomogła. Felgi wyważone. Koszt tłoczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 ciśnienie w oponach sprawdź czy jest równe na wszystkich, jesli to nie pomoże to co wyżej, kolega pisał, felga zwichrowana albo tłoczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.