Gość Almerka_ Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam, Posiadam w rodzinie od nowości Almerke 98 N15 1.4 55kW. Ponieważ potrzebuję zmienić autko na coś większego, chciałbym Almerką się trochę "pobawić". Jakie są możliwości podkręcania tego silnika, co można z niego wycisnąć? Przebieg to aktualnie 180 tyś, jest on oryginalny, nigdy nie był on katowany, więc myslę, że coś tak jeszcze z niego da radę wycisnąć? Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Chodzi mi o tuning mechaniczny autka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeNeK2Ck Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dolot , wydech , wałki z DS'a , kolektor 73c + strojenie i pewnie było by powyżej 100km . Wrzucaj lepiej od razu ga16de , wystarczy zamienic tylko silniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Almerka_ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Dziękuje kolego za odpowiedź. Przekładka wyjdzie taniej? Czy orientujecie się może kto w Bydgoszczy podjąłby się takiej przekładki bądź tuningu ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Przekładke CI zrobić powinien każdy mechanik Bynajmniej u nas robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 do Łodzi daleko nie masz to możesz wpaść do nas Znajdzie się 1.6 zrobi swapa a jak będzie mało to mam dwa komplety wałków z DS'a i mod rozrządu się zrobi. Tyle można ogarnąć w ciągu jednego dnia. Myślę że do ugrania z tego w graniach 105-107KM. A jak jeszcze będzie mało to w kolejnych terminach kolektor 4-2-1, reszta wydechu, dolot i z kompem można ugrać już 120KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.