Gaijin0 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Kupiłem drążek środkowy, lewy i prawy oraz podpore mocowaną na ramę. Części dedykowane do tego modelu firmy Yamato. Niestety otwory na zwrotnicach i uchu kolumny kierownicy są za duże. Zastanawiam się czy są różne wymiary sworzni w tych miejscach czy może poprzedni właściciel dokonał jakiś przeróbek? W sklepie nie potrafią odpowiedzieć na to pytanie. Do tego widzę że poprzedni mechanik miał ten sam problem i próbował dorabiać tulejki w te miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Miałem ten sam problem z drążkami... Kupiłem dedykowane Yamato, później TRW, później 555. Nie pasowały. W nissanie stwierdzili że po prostu niektóre egzemplarze tak mają. Zrobiłem tak, że zmierzyłem dokładnie stare drążki, długości i gwinty, wybrałem się do sklepu z wymiarami, sprzedawca ogólnie po nissanie szukał drążków wg. wymiaru. Auto mam z 2000, a dobrali mi drążki i końcówki TRW + 555 od dużo młodszej micry ;/ Tak więc może spróbuj w ten sposób coś dobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaijin0 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Niestety nie mam takiej możliwości, stare drążki były strasznie poniszczone i musiałem to wszystko wycinać i trochę to sponiewierałem. Pozatym poprzedni właściciel chyba miał ten sam problem, kupił drążki z za wąskimi stożkami i rozwijał je blachą. Nie wiem czy przypadkiem nie trafiłem na wersję przejsciową. Doczytałem na forum że podobno były dwa rodzaje ale w sklepie tego nie wiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 oj nie kombinujcie sa dwa rodzaje, żadne wersje przejściowe, normalnie do kupienia aczkolwiek trzeba poszukać trochę i pytać sprzedawców o wymiary nic nie przerabiajcie bo sie jeszcze pozabijacie na tym. sa stożki 13-15mm i 14-16mm gdzieś już pisałem i podawałem numery trzeba poszukać na forum, może zaraz sam znajdę o tu trzeba poczytać pisałem nr http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/51446-dobre-mocne-swoznie-i-koncowki/?hl=%20sworznie%20%20ko%C5%84c%C3%B3wki w tej chwili to z większych środkowy to chyba tylko kager lub oyodo, jak ktoś coś innego znajdzie to dajcie znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaijin0 Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Dziękuję za odpowiedzi, jak bym na coś trafił to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.