robek7_93 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam Szukam sprężyn sportowych do mojej primery p11 2001 r. w jakiej cenie mogę się ich spodziewać i czy na allegro w ogóle są?? Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Jasne że są. Ja co prawda mam z holandii ale chwilka szukania i...Obniżenie auta o ok 2.5 - 3 cm,ale żaluje bo na pl drogi to nie za specjalnie ie sprawuje.Za to na holenderskich- super http://www.eibach.pl/catalog.html?marka=28&model=464 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 ja np na allegro kiedyś kupiłem 4szt weitec -40mm za ok 300zł używane i obniżenie faktyczne to jakieś -45mm, a po ok 2latach używania może ze 20tys km zrobiłem zaczyna się blacha na szwach rozchodzić przy przednich amortyzatorach, kolega jeździ na gwincie maksymalnie skręconym w A4 b5 + felgi 18stki i ma pęknięcia blachy pod maską ok 15-20cm także przemyśl montaż ew. alternatywne rozwiązanie to sprężyny z primery 1.6 i ciut niżej będziesz miał ok 15-20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Bo planuje sobie obniżyć z tego względu ze moja primera...(nie wiem czy inne też) tył tak trochę siedzi a przód jest wysoko osadzony, i chodzi mi o to żeby własnie ten przód opuścić, a tył raczej zostawić... a czy sprężyny od p10 będa pasowac do p11?? http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-nissan-primera-p10-w10-i3656953718.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 w sumie przód będzie pasował od p10, ale możesz pójść inną drogą i podnieść tył stosując kolumny od P12, na forum jest co i jak opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Nawet jak go posadzisz to i tak będzie wyglądało że tył bardziej siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Mój na Eibachu: przód siadł o 4cm, tył o 2cm (zestaw do silnika 1.8, mam 2.0). Z tyłu mam amory gazowe Sachs Super Touring, przód jeszcze ori Nissan.Teraz wygląda to tak:- ziemia-dokładka - 14cm (dokładka od Laguny, na serii 4cm wyżej),- ziemia-błotnik przód - 63cm,- ziemia-błotnik tył 62cm. Jak widać jest jak pisze Mateusz, tył i tak jest niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 tzn mam do wymiany tylne amorki to czasem nie podniesie troche tyłu??.... a co do tej gleby co na foto to też planuje taki efekt z tym ze tylko przód chce obniżyć..a tył to chyba nic nie ruszać... a co do dokładki zderzaka będzie pasować od laguny I ta z takimi trzema wlotami na bokach??? Witam od kilku dni jestem posiadaczem 2 Primery p11 tym razem sedan i z 2.0L motorem. I mam takie pytanie czy można obniżyć przód oryginalnymi sprężynami tzn, od modelu 1.6 , 1.8, 2.0TD będą niższe/ lub z kombi??????? W pierwszej WP11 1.8 założyłem "jakieś" sportowe, to przód był dość nisko ale straszny "PINK PONG" no a teraz z bobasem to trosze niezbyt, ale z drugiej strony ta 2.0L sedan to z przodu taka "koza" ze prawie w niebo patrze:P:P Proszę o jakąś poradę..... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.