lowprim Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Witam serdecznie, otórz w mojej Nyssie pojawił się pewien problem. Kiedy rano schodze do auta, jedno grzaniec świec i odpala na strzała, zero dymku, miód z pyrami. Natomiast jeżeli nagrzeje motor, pójde na zakupy i z nich wróce po 15min, zaczyna sie tragedia. Kręce rozrusznikiem po 8sek to normalka, nie kiedy kończy sie to na paru takich próbach, i wtedy auto zakopci jakby sie zalewało. Metoda spinaczowa pokazała, mi błąd 18 czyli błąd nastawnika HDK. Czy faktycznie to moze byc przyczyna? Ja osoboscie stawialem na czujnik polozenia walu, zmierzylem jego rezystancje i wyszlo 1,63kOhm'a. Przepływka na rozgrzanym motorze dawala 2,3V czyli chyba jest dobra. Czekam na sugestie, czy faktycznie przeczyszczenie nastawnika i rozruszanie suwaka cos da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Kolego,rozumiem że jestes nowy ale wpisanie w słów primera nie odpala na ciepłym to żaden problem. Przeniesionie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 tak wiem, naczytałęm sie o tym sporo i zt tego co wywnioskowałęm to musiałbym sprawdzić 3/4 samochodu począwszy od przwodów paliwowych z zbiornika do pompy i potem na vp 43. Wywalil u mnie 18 wiec zaczne od czyszczenia tego nastawnika i rozruszam suwak odrazu. powiedzcie mi, tam sa dwie uszczelki, gdzie to mozna dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 cały komplet uszczelek np tutaj: http://allegro.pl/uszczelki-pompy-wtryskowej-bosch-edc-ve3-4-6-vp37-i3558783821.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 czyszczenia tego nastawnika i rozruszam suwak odrazu. Na początek wlej oleju do paliwa i pojeździj tak. Może być norlany silnikowy olej ( mineral,syntetyk jeden kit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) wlałem orlenowskiego mixolu i idzie jak przecinak, pojezdze, potestuje moze sie obedzie bez sciagania tej czapki jeszcze jedno, to jest vp 37, a nie 43? Edytowane 16 Października 2013 przez lowprim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Tak, VP 37.A co do sciągania "tej czapki"To nie takie hop-siup Jak zdejmiesz to dawkę rozregulujesz i albo nie odpalisz samochodu albo nie zgasisz bo będzie za wysoka; Dawkę trzeba ustawić na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 może inaczej.. jak odkręcisz pierwsze 4sróbki od góry pompy wtryskowej to zdejmiesz tą "czapkę" i otworzysz do nastawnika, i tu nic się nie przestawi ale przy otwieraniu trochę paliwa się uleje, dopiero jak odkręcisz następne 4sróbki niżej to odkręcisz nastawki od pompy wtryskowej i dopiero teraz przestawi Ci się dawka paliwa i tu już więcej paliwa się uleje bo z całego nastawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 rozumiem Panowie, ale czy faktycznie nastawnik moze byc przyczyna ceizko odpalania na cieplym? wymigal mi blad 18 wiec na pewno do czyszczenia, jak sprawdzic wtryskiwacz sterujacy i kat wtrysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 BArdzo prosto sprawdzić.Użyć opcji w wyszukiwarce Było wałkowane miliony razy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi