szparag86 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 witam, sory, że dopiero piszę ale nie miałem wcześniej czasu (urodził mi się synek, pierworodny . Auto chodzi. Pompę i wtryski osobiście zawiozłem do sprawdzenia. Zapłaciłem 150 zł za sprawdzenie i czyszczenie wtrysków. Pompa została rozebrana wyczyszczona i uszczelniona po czym prawidłowo ustawili ją na stole probierczym (550zł). Do tego fachman zdjął i wyczyścił/rozruszał turbo (sterowanie), wyminił serwo hamulcowe.Mechanik za całą robotę wziął 400zł. I auto wreszcie śmiga jak trzeba. Teraz na 5 przy 130 jak wcisnę gaz to czuje, że jeszcze reaguje. Wcześniej na 3 tylko można było ujechać bo na 4 to maks 80. Pozdrawiam i zyczę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 witam, sory, że dopiero piszę ale nie miałem wcześniej czasu (urodził mi się synek, pierworodny . Auto chodzi. Pompę i wtryski osobiście zawiozłem do sprawdzenia. Zapłaciłem 150 zł za sprawdzenie i czyszczenie wtrysków. Pompa została rozebrana wyczyszczona i uszczelniona po czym prawidłowo ustawili ją na stole probierczym (550zł). Do tego fachman zdjął i wyczyścił/rozruszał turbo (sterowanie), wyminił serwo hamulcowe.Mechanik za całą robotę wziął 400zł. I auto wreszcie śmiga jak trzeba. Teraz na 5 przy 130 jak wcisnę gaz to czuje, że jeszcze reaguje. Wcześniej na 3 tylko można było ujechać bo na 4 to maks 80. Pozdrawiam i zyczę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. a jaki był powód wymiany serwa i jakie i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag86 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) a jaki był powód wymiany serwa i jakie i za ile witaj, auto po kilkudziesieciu metrach jazdy zaczynało samo hamować. Po 1km hamulce dosłownie się paliły i nie szło ujechać nawet na 1 biegu. Pedał pracował miękko do tego sycząc i wystarczyło dotknąc go stopą żeby auto stawało dęba taki był czuły. Serwo miałem swoje używane, gdyż w wakacje nabyłem anglika całego i przekładałem nadwozie Edytowane 23 Grudnia 2013 przez szparag86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 ...Do tego fachman zdjął i wyczyścił/rozruszał turbo (sterowanie)... A w jaki sposób sterowane jest turbo? Czy ono posiada zmienną geometrię łopatek? Do tej pory mysśałem że jest tylko upustowy zawór bezpieczeństwa. Gratuluję pociechy, niech się zdrowo chowa i nie zerka na płaskie auta bez polotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 to jakieś dziwności z tym serwem, normalne turbo u nas ma tylko zawór upustowy, czytałem że można zrobić jakiegoś moda i podchodzi z którejś navary ze zmienną geometrią i wtedy jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag86 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 to jakieś dziwności z tym serwem, normalne turbo u nas ma tylko zawór upustowy, czytałem że można zrobić jakiegoś moda i podchodzi z którejś navary ze zmienną geometrią i wtedy jest moc no pierwszy raz się spotkałem z takimi objawami przy serwie... co do turbo to źle mnie zrozumieliście, jest tu zwykłe turbo mechanior tylko ndźwigienkę od zaworu uruchomił bo to wszystko było zastane i nie działało. ogólnie rzecz biorąc to mechaniczne sprawy, z racji że dodatkowo po pracy handluję autami ogarniam sam. Rozebranie silnika, czy głowicy nie jest dla mnie straszne. Nadwozie od angola też własnoręcznie przełożyłem, łącznie z przespawaniem grodzi. Ale jak chodzi o takie sprawy jak pomy wtryskowe i cuda z elektroniką to juz się nie biorę.... wolę dac fachmanowi, który wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi