lemmy69 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 trzeba Dino(-zaura) przywołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 chodzi o to, ze zasysane powietrze "zdmuchuje" gaz i dlatego wsadzają zwężkę w dolot, aby jakoś działało, ale jest to zazwyczaj wynikiem złego dobrania miksera, a tam jest wielopunkt, czy gaźnik?? http://www.drypa.pl/kategoria38_MIKSERY.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jest coś jak by gaźnik elektroniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Panowie , dziś wymieniałem kable wysokiego napięcia w terrano 2 i doszukałem się wtyczki do niczego nie podłączonej , ba nawet jakby kabelki wisiały , tzn w tej puszcze na gaźniku (zaznaczona na focie pożyczonej z netu ) jest jakby "rezystor" i idą 2 kabelki do kostki i u mnie ta kostka nie jest do niczego podłączona . Kilka info > terrano 2,4 95r , instalacja wtrysku gazu ...auto chodzi normalnie. Wiem , wiem zgodnie z zasadą :jak działa , nie ruszać" ale ... gdzie to ma być podłączone ? Sprawa druga > tyłu tej puchy jest przykręcona jakby membrana i od góry idą 2 rurki , a z dołu jedna ...ta dolna wręcz "ugniła" i dałem nowy wężyk ...oznak poprawy , pogorszenia czegokolwiek nie zauważyłem . Co to? Po co to? PS: sory za lamerskie pytania ...mechanika to nie mój konik . Ktoś coś podpowie? edit numer 2 Nikt tego nie oglądał? Nie może ktoś sprawdzić u siebie ten kabelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Jak w tej puszce, to może bedzie to czujnik temperatury powietrza (może termistor, jak do rezystora podobny), do sterowania EGR-rem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi