Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Patrol k 160 brak prądu na stacyjce

Gość dawid1223

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem tutaj nowy tak więc z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy.

Szukam tutaj porady ponieważ mam problem ze swoim patrolem k160 3.3D z roku 1985.

Mianowicie niechcący zrobiłem zwarcie na kablach pod kierownicą i nagle zgubił się prąd w stacyjce. Skutkiem czego wszystkie rzeczy sterowane przez stacyjkę nie działają tj. rozruch, nawiew, wycieraczki nic kompletnie. Wszystkie bezpieczniki w kabinie są sprawne, co więcej w ogóle nie ma prądu nawet w tej skrzynce z bezpiecznikami w kabinie. Czy ktoś wie co mogło się stać? Gdzie mogę znaleźć jakiś główny bezpiecznik być może on poszedł? W samochodzie są jedynie światła przednie i awaryjne, poza tym nic nie działa.

POMOCY.

Nie do końca wiem jaki to patrol ale ogólnie w nissanach Japończycy montuja jeszcze bezpieczniki pod maską. Jeżeli nikt konkretnie nie podpowie to chyba czekają cię konkretne oględziny pod maską.

nie powinieneś mieć problemu ze znalazieniem bezpieczników pod maską. Jak się dobrze rozejrzysz to powinieneś zobaczyć gdzieś puszeczkę (zazwyczaj czarna) z bezpiecznikami. Wtedy to już połowa sukcesu :]

W jaki sposób zrobiłeś zwarcie:D?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...