blina Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 witam powiedzcie co znaczy kontrolka pomaranczowa z kroplka na dole d21 2.5d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 chyba chodzi o wodę w filtrze paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blina Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 dziekuje jutro sprawdze a mam jeszcze pytanie sciaga mnie na lewo i jadac innym autem za moim d21 to wyglada jagby jechal bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 sciaga mnie na lewo i jadac innym autem za moim d21 to wyglada jagby jechal bokiem Najprawdopodobniej geometria kół 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 jak wygląda ze jedziesz bokiem to mogą być tuleje na resorach mocno zużyte, most przesunięty, może drążki reakcyjne z przodu, albo auto po dzwonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Oj, od razu kolegę straszysz poważnymi usterkami, a ja chciałem zacząć delikatnie. Można dopisać więcej usterek ale chyba to co wymieniłeś koledze na razie wystarczy aby nie wpadł w ponury nastrój. Właściwie to przed sprawdzeniem geometrii powinien sprawdzić wszystko to co podałeś i jeszcze więcej bo inaczej przeprowadzenie geometrii nie ma sensu. Edytowane 20 Października 2013 przez azm-61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 U mnie była "zgniecona/ściśnięta" stara tuleja na drążku reakcyjnym jakieś 2-3mm i był wyrok że rama bita albo wahacz dolny zgięty :-) Wymieniłem i wyrównałem tuleje po obu stronach i się rama naprostowała ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 jak zawsze najpierw najprostsze rzeczy, ustawianie nie ma sensu ale pomiary tak, na geometrii wyznaczą odchylenie osi pojazdu, położenia kół i inne co pomoże znaleźć problem gdyby nie był widoczny gołym okiem, ale to trzeba pojechać gdzieś gdzie się znają a nie tylko do ustawiacza klikającego dalej dalej OK dalej OK na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blina Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 nie wiem czy to ma znaczenie ale strona pasazera siedzi nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 nie wiem czy to ma znaczenie ale strona pasazera siedzi nizej na ściąganie zdecydowanie ma, jednak to nie powinno wyglądać jak jazda bokiem przez to rozjeżdża ci się wszystko, zbieżność i kąty, podkręć drążek skrętny aby stał równo i zobacz co dalej, jeżeli obie strony będą symetrycznie to będzie jechał na wprost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 czyżby drążek, są tam drążki skrętne u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 nie no, na serio pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) no.....dlatego pytałem trochę się gubię w tych symbolach: d21....k160...p11 terrano 1 to wd21.....ale T2 to już r20 , prawda? Edytowane 20 Października 2013 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 D21 to pickup z przodem jak Terrano 1, generalnie wszystko to samo z wyjątkiem budy i resory zamiast sprężyn z tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blina Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ok wszystko sprawdze i dzieki wszystkim za pomoc witam wymienilem gumy na dr reakcyjnym wspawalem nowe gniazda pod gumy i wyruwnalem wysokosc ale dalej sciaga i jedzie bokiiem ale wyraznie widac ze przednie kola zle stoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blina Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 witam wymienilem jeszcze 4 koncuwki 4 tuleje na gurnych wahaczach i gurne sworznie i auto sie wyprostowalo mam nadzieje ze po zrobieniu geometri przestanie sciagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi