kylo_k2 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Jest ktoś na forum co robił swap w navarze D22 z 2,5 na 2,7 TD z Terrano. Mam mozliwość kupna Navary z padniętym silnikiem w dobrej cenie i zastanawiam się nad tym który silnik czy 2,7TD czy 2,7TDi. Z jakimi problemami mogę się spotkać przy swapie, czy skrzynia będzie pasowała czy trzeba wymienić cały zespół napędowy. Co z komputerem przy 2,7TDi. Proszę o kilka praktycznych uwag na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 jeżeli o mnie chodzi to bierz 2.7TDI lepsze osiągi, bezobsługowy na kołach zębatych, a jak lejesz olej to jest nieśmiertelny. Pancerna konstrukcja taka sama jak w patrolu 4.2 tylko 2 cylindry mniej. jeżeli chodzi o swapa to ja ci nie pomogę, ale silnik polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 o silniku to wiem bo mam Terrano I 2,7TD, mam go już 3 lata i .......... jest super. Wyczytałem że trzeba zakupiś kompletną jednostkę napędową 2,7 TDi ze skrzynią a pompę podłączyć do kompa od 2,5 Di i będzie chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 trzeba założyć silnik 2.7TD, TDI nie przerobisz, mam gościa koło Gdańska co mi już przekłada następną, skrzyni nie trzeba zmieniać, ogarnia to bez problemu. Pozdrawiam, jak byś chciał namiary to info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 to ten koleś z Kartuz jak tak to znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag86 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78365-nissan-navara-d22-silnik-27td/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 nie Kartuzy, Kościerzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 nie wiem jak z yd25 ale skrzynia przy td27 i tdi27 są inne, w tdi jest dłuższa, prawdę mówiąc wydaje mi się że bliżej yd25 do tdi niż td, chyba trzeba by wziąć silnik ze skrzynią na pewno komp i sterownik immo to da gwarancje plug&play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jest ktoś na forum co robił swap w navarze D22 z 2,5 na 2,7 TD z Terrano. Mam mozliwość kupna Navary z padniętym silnikiem w dobrej cenie i zastanawiam się nad tym który silnik czy 2,7TD czy 2,7TDi. Z jakimi problemami mogę się spotkać przy swapie, czy skrzynia będzie pasowała czy trzeba wymienić cały zespół napędowy. Co z komputerem przy 2,7TDi. Proszę o kilka praktycznych uwag na co zwrócić uwagę. jakbyś się zdecydował mam kompletnego swapa z wiązką itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sybol Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jak podłączyć obrotomierz z Terrano td w navarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi