Gość KingLicz Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam, posiadam almerke n16 2.2 DI z 2000r. ( to jest ta ostatnia japońska wersja jeszcze ). I problem jest taki że znajomy pojechał w trasę (ciął około 180 i miał na haku 2 rowery) i nagle przestała działać piątka. Słychać jak wchodzi lecz tak jakby jej nie było. Mechanik powiedział że prawdopodobnie to widełki lecz nie jest pewien. Pojechałem do nissana lecz tam dowiedziałem się od pana za ladą, że te almery mają 3 różne skrzynie i nie wiadomo która tam jest i jedyny sposób żeby się dowiedzieć to wyciągnąć ją i znaleźć dobrego mechanika który będzie się znał na japońskich samochodach.( niestety i z tym problem jest u mnie w mieścinie) Wie ktoś może co się stało z tym 5 biegiem? I jaka ta skrzynia w tej almerze jest? Bo puki co auto jeździ a jak wyciągnę skrzynie to nie wiadomo czy znajdę odpowiednią, a bardzo teraz potrzebuję almerki i nie chce żeby stała bez skrzyni nie wiadomo ile czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam, posiadam almerke n16 2.2 DI z 2001r. ( to jest ta ostatnia japońska wersja jeszcze ). Nie, nie jest. Za wyjątkiem pierwszej, w zasadzie próbnej, serii Sedanów z 2000r reszta to w całości produkowane i składane w Anglii auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Pojechałem do nissana lecz tam dowiedziałem się od pana za ladą, że te almery mają 3 różne skrzynie i nie wiadomo która tam jest i jedyny sposób żeby się dowiedzieć to wyciągnąć ją i znaleźć dobrego mechanika który będzie się znał na japońskich samochodach.( niestety i z tym problem jest u mnie w mieścinie) A skąd kolega jest jeżeli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KingLicz Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 buladag: opieram się na tym co mi powiedziano w nissanie nie jestem znawcą samochodów niestety.krawiec1974: Jestem z Nowego Sącza znasz może kogoś kto zna się na nissanach bo widzę że Ty również z ns. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 To gdzieś ty był w salonie NISSANA w Tarnowie ? bo w NS to nie ma. Kiedyś jeździłem do Heniga ale on teraz już nie pracuje. Spróbuj podjechać do Piotrka Galicy na Barską w to ten nowy budynek przed starą szkołą. co prawda robi on renówki ale może coś doradzi . Jakby co to pisz to coś poradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KingLicz Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Byłem w krakowie w nissanie, a odnośnie pana na barskiej podjadę i zapytam. A i właśnie przepraszam za wprowadzenie w błąd jest to almera z 2000r. tylko pierwsza rejestracja jest 2001 stąd pomyłka. I na 100% jest to japońska wersja. Czy skrzynia z almery 2001 roku podejdzie w ogóle do mojej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.