Ravx02 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Od dłuższego czasu silnik zaczął mi przerywać , spadają obroty , szarpie a na dojazdach i chamowaniu przy światłach ptrafi nawet zgasnąć , po odpalaniu znów wszystko jestk ok. Podczas jazdy gdy przerywa to jest krótka chwila i znów jest ok.Check się nie zapala na komputerze też nic nie było. Raz jest to zaraz po odpaleniu , raz po kawałku jazdy a czasami wogule się to niedzieje.Czy macie może jakieś porady i sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 wyciagnięty łańcuch??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 wyciagnięty łańcuch??? DINO To jest stwierdzenie czy pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 to takie pytanie, ze wskazaniem te silniki mają tak właśnie z łańcuchami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukipl Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Ja miałem podobnie, takie jaja działy się z brudną przepustnicą - jak co to jestem z Zaniemyśla i jakbyś przejeżdzał to mam spray do czyszczenia można spróbować wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 również obstawiam, że to zanieczyszczona przepustnica, po czyszczeniu może okazać się niezbędna adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ja miałem podobnie, takie jaja działy się z brudną przepustnicą - jak co to jestem z Zaniemyśla i jakbyś przejeżdzał to mam spray do czyszczenia można spróbować wyczyścić. No super , jeden mechanik rozebral przepustnice , roznitowal plastikową obudowe i stwierdzil że jest do wymiany?? niewiem czemu..... Postanowiłem ją sam wyczyśćić jednak nic to nie pomogło.Pojechalem wiec do Zaniemyśla do mechanika na kompa i też nic nie wyszło żadnych błędów, jak on wsiadl za kółko auto chodziło do momentu aż wrucilem do domu na parkingu znów mi przerywal.Czasami potrafi przejechać kikanaści kilometrów i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 a cewki były sprawdzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tejlo12 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Miałem podobne objawy w silniku 2,2 td - mechanik wymienił filtr paliwa , wyczyscił kosz w zbiorniku paliwa, przdmuchał przewody doprowadzające paliwo do filtra i jest ok. Edytowane 25 Października 2013 przez tejlo12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 U mnie nie szarpie i nie przerywa, ale na dojazdach do świateł przy hamowaniu potrafi zgasnąć. Opcja optymistyczna, to brudna przepustnica, opcja optymistyczna inaczej - uszkodzony przepływomierz. Póki co nie przeszkadza mi to, nauczyłem się dojeżdżać do świateł na biegu, póki obroty nie spadną do około 1.000 RPM i wtedy na luz wybijam skrzynię biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 a cewki były sprawdzane? Świece sprawdzał mechanik więc może cewki też bo mowil że świece są OK pozatym gdyby były cewki to szarpal by caly czas Prawda ? , jak czyśćiłem przepustnice to nie przeprowadzilem adaptacji czy jest to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 uszkodzona cewka nie zawsze objawia się ciągłym przerywaniem pracy silnika, miałem taki przypadek w Megane II, aż w końcu cewka padła całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 No jeśli to cewka to czy przerywal by na wszyskie świece chyba nie , na każdą świece jest jedna cewka. Co do adaptacji to należy zdejmować wtyczke z przepustnicy czy też nie ?Na forum znalazlem różne opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 nie napisałeś wcześniej, że przerywa na wszystkich świecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam Diagnoza mechanika Przeplywomierz.Zamówilem na allegro dam znac jak poszlo.. Witam Diagnoza mechanika Przeplywomierz.Zamówilem na allegro dam znac jak poszlo.. Przeplywka wymieniona ............wydaje się że wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzinho7 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Czyli standardowy problem i ogólny -- Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Zamykam temat ,dzięki za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi