norvik Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam, Mam zapytanie, chciałbym uruchomić silniczek podnośnika lewej przedniej szyby, bezpośrednio z akumulatora. Czy ma może ktoś rozpiskę kostki, jakie kolory przewodów podłączyć do akumulatora aby opuścić do połowy ślizgi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 a dlaczego tak kombinujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 no własnie, podłącz pod panel sterowania w drzwiach i zjedziesz ile chcesz. albo jak już naprawdę chcesz przesunąć to odkręć silnik TORX-em 20, sam ręcznie rolką kręć aż ślizgi opuszczą się tyle ile będziesz chciał i przykręć silnik spowrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norvik Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Pytając o możliwość elektrycznego ( na krótko ), przesunięcia tych slizgow, miałem jakiś cel. Raczej aż tak nie jestem ciemny, aby nie wiedzieć że wystarczy podłączyć pod istniejącą kostkę i opuścić. No to wytłumaczę dlaczego potrzebuję takie rozwiązanie, otóż kupiłem podnosnik, i slizgi są w skrajnym górnym położeniu, i do naprawy tych slizgow, nie chcę rozbebeszać drzwi w aucie, dlatego zapytałem. Pozdrawiam Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jak mocno złapiesz za rolkę z linką, np przez szmatę albo grubą rękawicę, to ona się zacznie obracać, ciężko ale zacznie się obracać. Trzyma ją tylko opó silnika (bo jak mniemam masz kupiony podnośnik z silnikiem razem). Można też odkręcić silnik, wtedy się rolka obraca leciutko, tylko uwaga, bo może się linka z niej rozwinąć. Tragedia to to nie jest ,ale cierpliwość konieczna. Ogólnie, nie jest to zespawane na amen, ani możliwe do obrócenia tylko prądem. Ja przynajmniej w drzwiach kierowcy nie miałem problemu aby ręką przez szmatę obrócić tą rolką i ślizgi poszły tam gdzie chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norvik Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dziękuję za informacje, przyznam że próbowałem kręcić tą rolką, ale chyba za słabo, bałem się czy czegoś tam w środku nie uszkodzę. Sprobuje mocniej może pójdzie. Pozdrawiam Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jeśli nie pójdzie, odkręć od tej wielkiej blachy silnik, trzy śruby z łebkiem na TORX go trzymają. Wtedy się obraca lekuteńko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norvik Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Jeśli nie pójdzie, odkręć od tej wielkiej blachy silnik, trzy śruby z łebkiem na TORX go trzymają. Wtedy się obraca lekuteńko. Faktycznie, po odkreceniu tych srubek, poszło bezproblemowo. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.