Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] jak uruchomić silnik podnosnika szyby

norvik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zapytanie, chciałbym uruchomić silniczek podnośnika lewej przedniej szyby, bezpośrednio z akumulatora. Czy ma może ktoś rozpiskę kostki, jakie kolory przewodów podłączyć do akumulatora aby opuścić do połowy ślizgi.

Pozdrawiam

no własnie, podłącz pod panel sterowania w drzwiach i zjedziesz ile chcesz.

albo jak już naprawdę chcesz przesunąć to odkręć silnik TORX-em 20, sam ręcznie rolką kręć aż ślizgi opuszczą się tyle ile będziesz chciał i przykręć silnik spowrotem

Pytając o możliwość elektrycznego ( na krótko ), przesunięcia tych slizgow, miałem jakiś cel. Raczej aż tak nie jestem ciemny, aby nie wiedzieć że wystarczy podłączyć pod istniejącą kostkę i opuścić. No to wytłumaczę dlaczego potrzebuję takie rozwiązanie, otóż kupiłem podnosnik, i slizgi są w skrajnym górnym położeniu, i do naprawy tych slizgow, nie chcę rozbebeszać drzwi w aucie, dlatego zapytałem.

Pozdrawiam

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4

Jak mocno złapiesz za rolkę z linką, np przez szmatę albo grubą rękawicę, to ona się zacznie obracać, ciężko ale zacznie się obracać. Trzyma ją tylko opó silnika (bo jak mniemam masz kupiony podnośnik z silnikiem razem).

Można też odkręcić silnik, wtedy się rolka obraca leciutko, tylko uwaga, bo może się linka z niej rozwinąć. Tragedia to to nie jest ,ale cierpliwość konieczna.

Ogólnie, nie jest to zespawane na amen, ani możliwe do obrócenia tylko prądem. Ja przynajmniej w drzwiach kierowcy nie miałem problemu aby ręką przez szmatę obrócić tą rolką i ślizgi poszły tam gdzie chciałem.

Dziękuję za informacje, przyznam że próbowałem kręcić tą rolką, ale chyba za słabo, bałem się czy czegoś tam w środku nie uszkodzę. Sprobuje mocniej może pójdzie. Pozdrawiam

Jeśli nie pójdzie, odkręć od tej wielkiej blachy silnik, trzy śruby z łebkiem na TORX go trzymają. Wtedy się obraca lekuteńko.

Jeśli nie pójdzie, odkręć od tej wielkiej blachy silnik, trzy śruby z łebkiem na TORX go trzymają. Wtedy się obraca lekuteńko.

Faktycznie, po odkreceniu tych srubek, poszło bezproblemowo. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...