Gość cinek_real Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Witam Mam pytanko, zmieniam zilnik i nie wiem czy musze zmienaic pompy wtryskowe, bo w silniku z ssunnego jest jakis czujnik z kostka http://tablica.pl/oferta/pompa-wtryskowa-nissan-sunny-2-0d-n14-y10-CID5-IDCajP.html <-- dokladnie cos takiego, u mnie tego nie było: a jeszcze jedno pytanie do czego to służy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 To co zaznaczyłes to zawór EGR czyli zawór recyrkulacji spalin.A co to jest EGR to poczytaj na wikipedii Najlepiej będzie jak przełozysz pompe ze swojej primery do tego silnika bo obstawiam że ta wtyczka to cos ze sterowania pompą.W nowszym 2.0 TD była jeszcze nowsza pompa sterowana elektronicznie przez nastawnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cinek_real Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.