Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z odapaleniem, szarpaniem... 2.2d

Gość drq777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem, postaram sie go w miarę dokładnie odpisać.. Po nocy jak odpale auto to póki się nie rogrzeje to nie reaguje na pedał gazu, a konkretnie jak go wciskam to obroty sobie skaczą tak do 1.5 tyś obr ale nie wchodzi wyżej, tak jakby coś go blokowało i się dławi, w tym czasie również dośc mocno kopci.. jak już się rozgrzeje to raz można jeżdzić w miarę ok, ale częściej przerywa w przedziale okolo 2 tyś obr na każdym biegu... Nie mam pojęcia od czego zacząć sprawdzanie co moze być problemem.. P12 2.2 diesel 2002r.

Pierwsza sprawa z którą sam się borykałem sprawdź przepływomierz i jego złącze elektryczne czy podaje odpowiednio sygnał.

Samemu złącze jak sprawdzić nie mam pojęcia najlepiej udać się na badanie komputerem.

Ja 2 tygodnie temu miałem w serwisie Boscha bo dotarłem do sytuacji ze po zapaleniu auta falowały obroty i gasło. Diagnoza - problem z wiązką elektryczną przy przepływomierzu i brak odpowiedniej informacji o dawce paliwa. Naprawiali w serwisie Boscha i jak na razie przejechałem 500 km, problemów brak.

--

Pozdrawiam

Kamil

rozebralem przeprzywomierz i okazało się ze tak jakby czegoś tam brakuje, a konkretnie z jednej strony przepływki ( wyjętej z tej rury, wykreciłem 2 torxy ) są 2 taki malutkie jakby uchwyciki i taki rysuneczek jakby schmatu, i teraz czy cos tam powinno być? czy poprostu tak musi byc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...