pawmedd Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam, mam taki problem.Wyjeźdżając z poseji zatrzymałem się by zamknąć bramę zgasilem silnik.Po chwili chciałem odpalić autko i klapa,auto odmówiło posłuszeństwa-nie odpaliło.dotychczas było bez problemu,palilo na dotyk.(dodam że od jakiegoś czasu jeżdżę na palącym się ,, cheku".Pompa paliwa podaje,bo słychc jej pracę,Po wykręceniu świec były mokre-czyli paliwo dochodzi.Nie mam pojęcia co jest grane,proszę o pomoc lub jakąś podpowiedż , sugestię.almera tino1,8 rok 2002 .Z góry dziękuję za pomoc w odnależieniu przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 nie swici ci sie lampka od immo (ten kluczyk)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmedd Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 nie swici ci sie lampka od immo (ten kluczyk)? Nie świeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nisstor Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Nie świeci. Może padły dwie świece lub dwie cewki.U mnie podobny objaw; po zgaszeniu nie zapalił (brak iskry na dwóch świecach,padły jednocześnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmedd Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Może padły dwie świece lub dwie cewki.U mnie podobny objaw; po zgaszeniu nie zapalił (brak iskry na dwóch świecach,padły jednocześnie) Może faktycznie-ja sprawdzałem iskrę tylko na pierwszej świecy-iskra jest.Próbowałem podpiąć się pod kompa ale nie udało mi się.Mam kilka programów ale żaden nie zadziałczył.Niewiem czy to wina kabla czy programu-komp nie widzi nissanka. Sprawdzałem wszystkie świece iekra jest.podejżewam że to chyba pompa paliwa,gdyż po podłączeniu pompy bez przewodów paliwowych pompa nie podaje paliwa-jest tylko krótkie pompniecie i koniec.Po powtórnym włączeniu zapłonu pompa nie pracuje a wydaje mi sie że powinna pracować cały czas. Autko odebrałem od mechaniora.okazało się że zabłokowało sie ssanie i zalewało świece zapłonowe.Pompa paliwa jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Czyli co, czujnik cieczy poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.