Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyłączyłem silnik i koniec,-nie nogę odpalić

pawmedd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem.Wyjeźdżając z poseji zatrzymałem się by zamknąć bramę zgasilem silnik.Po chwili chciałem odpalić autko i klapa,auto odmówiło posłuszeństwa-nie odpaliło.dotychczas było bez problemu,palilo na dotyk.(dodam że od jakiegoś czasu jeżdżę na palącym się ,, cheku".Pompa paliwa podaje,bo słychc jej pracę,Po wykręceniu świec były mokre-czyli paliwo dochodzi.Nie mam pojęcia co jest grane,proszę o pomoc lub jakąś podpowiedż , sugestię.almera  tino1,8 rok 2002 .Z góry dziękuję za pomoc w odnależieniu przyczyny.

Nie świeci.

Może padły dwie świece lub dwie cewki.U mnie podobny objaw; po zgaszeniu nie zapalił (brak iskry na dwóch świecach,padły jednocześnie)

• 3 tygodnie później...

Może padły dwie świece lub dwie cewki.U mnie podobny objaw; po zgaszeniu nie zapalił (brak iskry na dwóch świecach,padły jednocześnie)

Może faktycznie-ja sprawdzałem  iskrę tylko na pierwszej świecy-iskra jest.Próbowałem podpiąć się pod kompa ale nie udało mi się.Mam kilka programów ale żaden nie zadziałczył.Niewiem czy to wina kabla czy programu-komp nie widzi nissanka.

Sprawdzałem wszystkie świece iekra jest.podejżewam że to chyba pompa paliwa,gdyż po podłączeniu pompy bez przewodów paliwowych pompa nie podaje paliwa-jest tylko krótkie pompniecie i koniec.Po powtórnym włączeniu zapłonu pompa nie pracuje  a wydaje mi sie że powinna pracować cały czas.

Autko odebrałem od mechaniora.okazało się że zabłokowało sie ssanie i zalewało świece zapłonowe.Pompa paliwa jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...