TU-134 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 panowie i panie; czy łatwo jest spuścić paliwo ze zbiornika ? widzę ,że temat "trudny" bo nie ma odpowiedzi a ja dalej z kłopotem hmmmm ,co robić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 A po co spuszczać paliwo? Raczej trzeba dolewac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 szybko i łatwo to dziura u dołu zbiornika, no ale pewnie nie o to chodzi co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 zgadza się ,nie o to chodzi ,chodzi o to,że chciałbym spuszczać po to aby zrobić sobie "zapas" a do kanistra nie mogę wlewać więcej jak 10l bo nie przewiozę przez granicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 ja bym odkręcił przewód od filtra pod maską i elektryczną pompkę podpioł ( choćby od spryskiwaczy szyb jakąś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Czy taka pompka pokona opór tej w zbiorniku? Edytowane 25 Listopada 2013 przez LeonMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Nie lepiej na stary sprawdzony sposób z wężykiem do wlewu paliwa i zassać? Mało inwazyjnie i do przeprowadzenia w każdych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) próbowałem ale nic z tego nie wyszło ,przewód trochę wszedł i mimo pełnego zbiornika zasysa się powietrze Edytowane 6 Grudnia 2013 przez TU-134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Przychodzi mi do głowy jeszcze pomysł żeby wstawić trójnik z zaworkiem zamykającym pod siedzeniem przy pływakach - do tego pompka na 12V wpinana do zapalniczki. Podnosiłbyś siedzenie odkręcał kranik, rozwijał wężyk, pompka do zapalniczki i tankujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Czy taka pompka pokona opór tej w zbiorniku? W zbiorniku jest pompka w dieslu ? Jedynie pływak jest i smok z siatkowym filterkiem. Pompa jest mechaniczna przy silniku, Nie ma prostszego sposobu jak podpiąć się przed filtr paliwa, nie trzeba nurkować pod auto. Faktycznie trójnik można wsadzić ale musi być szczelny żeby nie zapowietrzał układu. W tym miejscu podpina się ogrzewania postojowe ( zalecenie webasto w instrukcji montażu ) więc raczej można. Wężyk do zbiornika trudno wsadzić w większości aut obecnie produkowanch bo rury prowadzące są pozaginane w dziwne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 W zbiorniku jest pompka w dieslu ? Jedynie pływak jest i smok z siatkowym filterkiem. Pompa jest mechaniczna przy silniku, Nie ma prostszego sposobu jak podpiąć się przed filtr paliwa, nie trzeba nurkować pod auto. Faktycznie trójnik można wsadzić ale musi być szczelny żeby nie zapowietrzał układu. W tym miejscu podpina się ogrzewania postojowe ( zalecenie webasto w instrukcji montażu ) więc raczej można. Wężyk do zbiornika trudno wsadzić w większości aut obecnie produkowanch bo rury prowadzące są pozaginane w dziwne sposoby. Nie zauważyłem, że to o diesla chodzi. No fakt. Ale o tej porze musiałem być już trochę "zmęczony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 W Dieslu jest pompka wyrównująca poziomy paliwa w komorach zbiornika - w sumie w benzynie też powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi