Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nadmierny chałas przy 120km/h

Markus78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie przy prędkości 120km/h w kabinie bardzo wzrasta poziom hałasu, jest naprawdę głośno i nie komfortowo do jazdy. Poniżej tej prędkości 110 - nawet 115 nie jest tak głośno jak przy 120km/h.

Czy spotkaliście sie z tym? czy to może jakaś usterka?

Skąd pochodzi dźwięk...? U mnie huczy owiewający auto wiatr powyżej 120 km/h. I fakt, jest to trochę uciążliwe.

Czy chodzi Ci o taki dźwięk, czy mechanika daje o sobie znać...?

Nie wiem wydaje mi się że mogą to być łożyska (znajomy miał podobny problem, co prawda przy niższej prędkości, ale z tym mi się to skojażyło) skoro przy 100, 110, 150km/h dzwięk jest całkiem znośny, a przy 120km/h robi się mocno irytujący.

Łożyska to taki element, który ciężko zdiagnozować. Chyba że huczą już tak mocno że nawet po podniesieniu auta i zakręceniu kołem już je słychać.

Jak piszę - u mnie od 120 km/h w górę słychać wiatr opływający karoserię. Szybciej niż 140 km/h nie jeżdżę, bo nie lubię więc nie wiem kiedy i czy dźwięk ustępuje później.

U mnie problem głośniej pracy silnika powyżej 100 zniknął przypadkiem po wymianie przepływomierza. Zauważyłam, że wpływ na to ma również stan poduszek silnika.

Witam.

U mnie podobny dźwięk przy takiej prędkości dawały opony. Były to  letnie, kierunkowe FULDA. One "ząbkują", co łatwo wyczuś gołą dłonią. Będziesz zmieniał na zimówki, to możesz sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...