smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Witam Panów.Otóż potrzebuje porady...mam wyciek oleju spod silnika-diagnoza od machanika-chłodnica oleju!!!!! jest coś takiego w primerze?? jeśli tak to czy to się wymienia?? czy wystarczy tam jakieś uszczelki czy wężyki wymienić?? pomocy!!!!!....dodam że chlapie olejem tak,że mokra jest półośka i wahacz,oleju nie ubywa jakoś masakrycznie ale ubywa,czy może jest to coś podobnego co mogłoby tak wygladać nie wiem,np zle dokrecony filtr oleju itp....jak to sprawdzić,jak to ugryżć?? ratunku!!!! miał ktos coś podobnego?? Edytowane 2 Listopada 2013 przez smu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 chłodniczka oleju jest tam gdzie filtr, skręcana na uszczelkę gumową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 ok więc czy jest potrzeba wymiany chłodniczki czy wystarczy uszczelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 raczej uszczelka tylko, może też ciec z pod podkładek metalowogumowych, które sa pomiędzy blokiem a mocowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 uff dzieki kupie załoze i mam nadzieje ze bedzie trzymać bo juz sie przestraszyłem ze trzeba cała chłoniczke nowa kupic....btw-gdzies czytałem ze moze czasami wywalac z czujnika oleju??on jest gdzies tam blisko?? to moze by tez wymienic?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No raczej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzieki wielkie !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Zobacz czy to nie jest przypadkiem wspomaganie - a dokładniej wąż od zbiorniczka do pompy. Albo wąż podciśnieniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 a jakby to sie mialo objawiac?skoro leje sie olej...bez urazy,poprostu jestem ciekawy co ma jedno z drugim?mozesz to jakos wyjasnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Bo będzie Ci się lać praktycznie w tym samym miejscu co podstawa filtra oleju Pompa wspomagania jest praktycznie nad półosią i będzie chlapać - to z własnej autopsji wiem. Zobacz na kolor oleju - jak jest różowawy to wspomaganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 ok dzieki wielkie to niepomyslalem a bedzie ubywalo w zbiorniczku jakos duzo bo niezauwazylem spadku specjalnie ale nie dam reki uciac jak bylo jakis tam czas temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Najlepiej jest wejść pod auto i zobaczyć co i jak. Wąż od wspomagania - ten od zbiorniczka można samemu wymienić. Tan drugi podciśnieniowy, to trzeba podjechać do jakieś warsztatu, który zajmuje się pneumatyką/hydrauliką i niech Ci na nowo zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smu1 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 dziekoweczka sprawdze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi