darziel2 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Witam Czy ktoś z kolegów przekładał drzwi. Po nie wielkiej kolizji mam wgniecione przednie drzwi w związku z tym rozważam zakup gołych drzwi na allegro. Czy dużo jest roboty aby przełożyć wszystkie elementy składowe drzwi zamek, lusterko itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 max to ze 2 godzinki, nieskomplikowana praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Do ogarnięcia z podstawowym zestawem narzędzi + komplet wkrętaków TORX. Ale poleciłbym aby robić to we dwie osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darziel2 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 To super myslałem że będzie coś co utrudni przekładkę . Ostatnio sam dorabiałem ślizgi więc czesciowo rozbierałem drzwi ale nie zwracałem uwagi jak jest zamocowany zamek, klamka no i czy przewody nie sprawią problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Przewody nie powinny sprawić problemu. Co do zamka, to trzy śruby i wyłazi. Aby wyjąć klamkę, najpierw odkręcasz mały torx od boku drzwi, on trzyma wkładkę zamka (którą wyjmujesz w pierwszej kolejności) i ustala całą klamkę. Później uchylając pod kątem i przesuwając w kierunku tylnych drzwi, wyjmujesz klamkę. Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale na pewno zrozumiesz o co mi chodzi jak będziesz mieć to na wierzchu. Ślizgi jak robiłeś, to z wyjęciem szyby problemów nie będzie. Cierpliwość niech będzie Twoim doradcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.