Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Problem z Bose

matber1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziwna sprawa. Jak włącze radio wszystko gra. Przy włączeniu CD gra mi tylko prawa strona...czasem przełączy się i grają wszystkie...czasem. Co może być przyczyną?

Przyczyną jest seryjna wada radia BOSE :D Wiele tematów było już poruszane. Wiem, że naprawiają to w granicach 300 zł. Sam muszę to zrobić bo już mi kompletnie CD padło. W Poznaniu ogarniają temat i pod WWA też :) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66773-350z-radio-bose/ jeden z wielu poruszanych tematów :) i kolejny temat: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/69027-350z-radio-bose/

Edytowane przez BartekZ33

Ja mam taki problem że jak startuje i auto jest chłodne, i na wertepach mi przerywa w ogóle odtwarzanie płyty, tak że ciężko słuchać, i muszę przełączać chwile piosenki żeby załapał. Ta instrukcja z linku wyleczy również moje radyjko ? 

tylko mi nie chodziło o to, że przerywa bo z tym problemu nie mam ;) pytanie było dlaczego mi z cd gra tylko prawa strona, a z radia wszytskie głośnik?

Ja mam taki problem że jak startuje i auto jest chłodne, i na wertepach mi przerywa w ogóle odtwarzanie płyty, tak że ciężko słuchać, i muszę przełączać chwile piosenki żeby załapał. Ta instrukcja z linku wyleczy również moje radyjko ? 

To raczej nie wyleczy przerywania/przycinania, dodam tylko że u mnie też potrafi przerywać jak jest zimno przez kilka pierwszych minut..

tylko mi nie chodziło o to, że przerywa bo z tym problemu nie mam ;) pytanie było dlaczego mi z cd gra tylko prawa strona, a z radia wszytskie głośnik?

Tasiemka w odtwarzaczu CD przestaje stykać czego objawem jest brak dźwięku w lewym głośniku podczas odtwarzanie CD, pod linkiem masz rozwiązanie "How to fix the Bose left speaker cut out issue" ;)

• 1 rok później...

Wczoraj pojawił sie problem z bose mianowicie mam radio Pioneer P4000 DVD do tego podłączone fabryczne bose, subwoofer zaczał lekko charczeć aż po jakimś czasie już totalnie nie da sie słuchać, reszta głośników gra dobrze. To może być wina subwoofera czy wzmacniacza ? Ten wzmacniacz napędza tylko suba czy wszystkie głośniki ? 

W Bose są dwa wzmacniacze. Jeden napędza subwoofer i jest umiejscowiony obok głośnika, natomiast drugi znajduje się z lewej strony pod podłogą w bagażniku.

post-82292-0-76816500-1419160105_thumb.png

post-82292-0-48747200-1419160107_thumb.jpg

post-82292-0-87306600-1419160109_thumb.jpg

post-82292-0-73089900-1419160111_thumb.jpg

Edytowane przez masir

U mnie coś czasami charczy z suba ,ale zauważyłem że zaczyna się tak dziać na nie równościach. Po chwili właściwie przestaje samo.

• 2 lata później...

Odgrzebię troszkę temat zamiast zakładać nowy. Od kiedy mam zetkę zawsze słuchałem radia, wszystko wydawało się być ok, ale dziś włożyłem płytę CD, dźwięk niesamowity myślę, ale do czasu. Na jakiś nierównościach przy hamowaniu nagle zaczęło grać jakoś lepiej, olśnienie, zupełnie inny dźwięk, jak się okazało załączyły się głośniki za fotelami, radość nie trwała długo, zaraz potem zgasły :( potem kilka razy jeszcze na chwilkę się włączyły, na wybojach czy przy hamowaniu. W radio totalnie tego nie czułem. Macie może pomysł co to może być ? Albo zna ktoś jakiegoś dobrego magika w Warszawie który mógłby przejrzeć instalację i doprowadzić ją do porządku ? 

Albo zna ktoś jakiegoś dobrego magika w Warszawie który mógłby przejrzeć instalację i doprowadzić ją do porządku ? 

Znam ale w Nowym Dworze Mazowieckim, robi mi elektro-dodatki w Nysie i na wiosnę wracam do niego po dalsze mody... Chłop jest rewelacyjny i wyjątkowo uczciwy, ale najważniejsze, że ma niesamowite pojecie o elektro problemach.

Odgrzebię troszkę temat zamiast zakładać nowy. Od kiedy mam zetkę zawsze słuchałem radia, wszystko wydawało się być ok, ale dziś włożyłem płytę CD, dźwięk niesamowity myślę, ale do czasu. Na jakiś nierównościach przy hamowaniu nagle zaczęło grać jakoś lepiej, olśnienie, zupełnie inny dźwięk, jak się okazało załączyły się głośniki za fotelami, radość nie trwała długo, zaraz potem zgasły :( potem kilka razy jeszcze na chwilkę się włączyły, na wybojach czy przy hamowaniu. W radio totalnie tego nie czułem. Macie może pomysł co to może być ? Albo zna ktoś jakiegoś dobrego magika w Warszawie który mógłby przejrzeć instalację i doprowadzić ją do porządku ? 

Typowa usterka Bose w Zetce. Niestety albo stety musisz rozebrać radio. Winowajcą jest taśma podłączona do czytnika CD. Rozebrać, przeczyścić taśmę ew. wymienić i będzie grać jak ta lala rok lub 2 i znów się sknoci :P

Znam ale w Nowym Dworze Mazowieckim, robi mi elektro-dodatki w Nysie i na wiosnę wracam do niego po dalsze mody... Chłop jest rewelacyjny i wyjątkowo uczciwy, ale najważniejsze, że ma niesamowite pojecie o elektro problemach.

Czy Twój magik potrafił by pomóc mi i podpięciem innych elektrycznych foteli niż fabryczne do g35c to bardzo ważne dla mnie