pawelz Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Poszukuje oryginalnego paska. Auto stoi u mechanika na malym przedzimowym przegladzie. I mam do wymiany ten pasek. Chce kupic oryginal bo wiem ze zamienniki sa do d..y. Ale oczywiscie u nas w sklepach tylko jakis Bosh i cos tam innego. Oryginalu nie zalatwia. Skad to zdobyc ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlak Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 z serwisu ASO - NISSAN, ale cena będzie kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 bosh może być, optimal, gates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Gdzies czytalem, ze zakladajac nieoryginalny pasek, i tak bedzie po jakims czasie popiskiwal. Ze szkoda roboty. Moze przy benzynie tak nie jest, moze to tylko przypadlosc diesla. Ale wole kupic raz a dobrze. Dzwonilem do serwisu i kosztuje 128 zl, ale bylby dopiero na pojutrze a auto stoi dzis w warsztacie i musze odebrac najpozniej jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) O paskach było już na forum i to całkiem sporo.Najlepiej serwisowy.Ten szmelc ze sklepu jest zupełnie inny.Kup z serwisu i wymień później samemu Edytowane 4 Listopada 2013 przez Pumiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) przeciez oryginalu nie robi aso ani nissan, myslisz ze uuchamiaja specjalna produkcje pod model? moze byc byle dobrej firmy nie mow ze szmelc bo oryginal tez nie jest bezawaryjny, gdyby byl to by go nie wymienial. Edytowane 4 Listopada 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Oczywiście,że nie,ale kupiłem w sklepie najlepsze paski jakie mieli i piszczały tak,że wstyd było jeździć.Zamówiłem w serwisie i jest ok.Porównując paski serwisowe i te kupione w sklepie widać różnicę w ich budowie i przede wszystkim w jakości materiału.Inny jest również kształt paska bo idealnie pasuje w koła pasowe a te ze sklepu nie i dlatego piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja kupiłem paski firmy Gates i nie piszczały tylko ryczały . Teraz mam nissanowskie i jest cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 nie mow ze szmelc bo oryginal tez nie jest bezawaryjny, gdyby byl to by go nie wymienial. No przecież całego życia na jednym fabrycznie montowanym pasku nie pojeździ.To jest normalne,że się zużywa i trzeba go wymienić.Czy będzie oryginalny czy nie. Z resztą nie o tym była mowa.Kolega pawelz wyraźnie napisał,że poszukuje oryginalny pasek a taki dostanie tylko w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Juz sprawdzalem. Niestety na jutro nic nie zalatwie. W serwisie 128 zl. Trudno bede musial sprowadzic kurierem i przy okazji wymienic. U mnie popiskuje tylko na zimnym silniku, ale mechanik powiedzial, ze widac slady zuzycia i trzeba by sie przymierzac do wymiany. Chcialem zalatwic wszystko za jednym razem, ale sie nie uda. U mnie niestety auto codziennie musi jezdzic i musze niezle sie napocic, zeby wygospodarowac jakis dzien na mechanika. Sam nie wymienie, bo ani nie mam gdzie, ani mozliwosci ani umiejetnosci . A co do zamiennikow, to w warsztacie potwierdzili, ze do tego auta tylko oryginal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 ok zatem kupujemy oryginały w ASO. Może to i dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja oczywiście pod wpływem forum też chciałem wymienić na orginalne, ale ponieważ nie mam w pobliżu ASO zaryzykowałem nieorginalne. Po pół roku mogę stwierdzić że nie wiem co to piski, paski jeden Bosch, drugi Continental. Wiec prawda chyba leży po środku. Zresztą stare paski pokazałem mechanikom u siebie w zakładzie i stwierdzili, że to jest standardowy standard. Nie piszę tego żeby odradzac zakup orginalnych, ale sprawa jest dość dziwna bo to tylko pasek klinowy, żadna skomplikowana część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja oczywiście pod wpływem forum też chciałem wymienić na orginalne, ale ponieważ nie mam w pobliżu ASO zaryzykowałem nieorginalne. Po pół roku mogę stwierdzić że nie wiem co to piski, paski jeden Bosch, drugi Continental. Wiec prawda chyba leży po środku. Zresztą stare paski pokazałem mechanikom u siebie w zakładzie i stwierdzili, że to jest standardowy standard. Nie piszę tego żeby odradzac zakup orginalnych, ale sprawa jest dość dziwna bo to tylko pasek klinowy, żadna skomplikowana część. Po wymianie pasków w warsztacie i dalszym ich piszczeniu, również byłem gotów uwirzyć w mit oryginalnych pasków, do momentu aż sam je przejżałem i ponapinałem (paski gates 40zł, komplet dwóch pasków dł. 975 i 925 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi