biocarp Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam! Jestem nowy na forum i liczę na waszą pomoc aby dopracować swojego Maverica.. Pierwsza sprawa to po odpaleniu po dluższym przestoju łańcuch trochę hałasuje tak przez sekundę max dwie... czy cos z tym robic? kolejna sprawa to elektryczne otwieranie prawej szyby.. słychac dziwne tykanie w nogach pasazera i przewód przełącznika sie bardzo grzeje... jeszcze jedno to jak gwaltownie dodaje i ujmuję gazu to slychac z tyłu stuki.. takie szarpnięcia.. czesciej wystepują one przy jezdzie na wstecznym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 pierwsze zdejm kape zaworów i zobacz czy łancuch rozrządu jest luzny jak to sprawdz napinacz drugie prawdo podobnie szyba ma luz na prowadzeniu i stawia duży opór i przewód się grzeje , rozbierz tapicerkę i sprawdz trzecie wydaje mi sie ze albo krzyżak na wale albo wybite gumy na drążkach trzymających most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biocarp Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 z tym łańcuchem to w weeken sprawdze z tym ze doslownie sekunde po odpaleniu jest cisza... mam nadzieje ze to nic powaznego.. co do szyby to sprawdzalem czy jej nie trzyma ale jest ok.. a jest moze gdzies jakis przekaznik? a co do szarpania to jutro sprawdze czy jest luz.. dzieki serdeczne.. mam jeszcze pytanie co do wymiany plynu chlodzacego.. jak spuscic caly plyn z ukladu.. czy wystarczy zdjąc dolny wąż z chlodnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 na rozgrzanym silniku odkręć korek z chłodnicy i ściągnij najniżej położony przewód od chłodnicy. tylko od płynu chłodzącego bo np. w mojej chłodnicy jest jeszcze chłodzenie oleju na samym dole, ale to są cienkie przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 na rozgrzanym silniku odkręć korek z chłodnicy i ściągnij najniżej położony przewód od chłodnicy. tylko od płynu chłodzącego bo np. w mojej chłodnicy jest jeszcze chłodzenie oleju na samym dole, ale to są cienkie przewody michał, u nas w bloku silnika z obydwu stron są jeszcze korki spustowe do płynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biocarp Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 u mnie niestetuy korków brak chyba że ich nie widze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 jak byś uzupełnił jakie masz auto to pewnie było by łatwiej podpowiedzieć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ja wiem! albo 2.4 albo 2,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biocarp Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Maveric 2.4 jak znajde chwile to zrobie fotki i dodam na forum to moje pierwsze auto terenowe i juz nigdy nie chce miec innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 przejdzie Ci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biocarp Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 nie nie nie... zawsze marzyłem o aucie terenowym teraz jeszcze trzeba zrealizowac jedno marzenie.. terenówka do ostrego off road-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Widzisz... już Ci przeszło i chcesz innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi