Gość thetokz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Dzień dobry!Po wczorajszej jeździe zauważyłem dziś, że w mojej przedniej prawej oponie brakuje jednego elementu (jak na załączonym obrazku).Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć jak takie ustrojstwo się zwie - jak szukać tego elementu? Czy można samą taką "nakrętkę?" dokupić i dokręcić?Czy trzeba od razu cały element wymieniać dla jednej śrubki?No i najważniejsze czy bez tego mogę dziś zrobić dystatns ok 50km (praca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 na jakim obrazku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thetokz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 na jakim obrazku?? Załączałem Ahh ... "załącz ten plik" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 zaraz Ci odpadnie wszytko, to jest nakrętka od przegubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thetokz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 "zaraz Ci odpadnie wszystko" - ironia czy poważnie podchodzimy do sprawy ? Dostanę takie coś "samo" czy ciężko będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Brakuje Ci nakrętki kontrującej/zabezpieczającej piastę i przegób półosi. Więc zanim nie dokupisz nakrętki(najszybciej szrot) radzę nie jeździć!! Chyba że koniecznie chcesz stracić koło i w najlepszym wypadku znaleść się w rowie nie wspominając o innych uszkodzeniach pojazdu! Ponadto z treści Twojego postu wynika że chyba masz blade pojęcie o budowie pojazdu i nazewnictwie jego elementów!? P.s. Być może dostaniesz u jakiegoś mechanika. Bo często przy zakupie przegubu jest dodawana nowa nakrętka, więc może ktoś ma starą ;-) Edytowane 6 Listopada 2013 przez NEO NFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Najlepiej go z mniejsca nie ruszaj. Nie masz przypadkiem jakiegoś "życzliwego" sąsiada, kolegi, z długą nasadką 32?? bo wątpie żeby sie sama odkręciła, zwłaszcza do końca. Nic Ci wcześniej nie trzęsło, stukało z tej strony?? U znajomego jak sie minimalnie poluzowała po wymnianie przegubu to już wyraźnie było czuć podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Co ryzykujesz: uszkodzenie łożyska uszkodzenie przegubu, półosi i wszystkiego co w okolicy koło nie odpadnie, w najlepszym przypadku stracisz napęd oczywiście nie jeździj z tym bo jest to niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Ta nakrętka trzyma, ściska łożysko, urwanie koła zupełnie możliwe. Śruba dostępna pewnie w Aso za nie duże pieniądze. Masakra jakaś że ktoś tak jeździ. Edytowane 6 Listopada 2013 przez Datex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 W sumie racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi