Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 wzmacniacz/separator antenowy

karpiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy orientujecie się koledzy jak zbudowana jest instalacja anteny radia w almerze N15 po lifcie? Czy wyposażona jest w jakiś wzmacniacz/separator sygnału?

Mam problem z zasięgiem, w trasie łapie tylko jedyną słuszną stację O. Rydzyka, przez co zaczyna mnie powoli trafiać...

Zastanawiam się nad dołożeniem wzmacniacza lub separatora, ale jeżeli jest już w instalacji to bez sensu, wolałbym znaleźć źródło problemu.

Jest ona raczej w instalacji, w samochodzie testowane były już trzy radia i na każdym jest podobnie :/

Pozdrawiam.

Po lifcie czy przed instalacja antenowa jest taka sama. Tak że Twój problem polega na sprawdzeniu/wymianie kabla koncentrycznego i sprawdzeniu masowania podstawy anteny. Z tym że raczej opłaca się wymienić całą antenę niż pierniczyć się z wymianą kabla. Natomiast jeżeli chodzi o wzmaczniacz sygnału/separator to takowy posiadają tylko anteny typu "płetwa rekina".

Dzięki za odpowiedź.

Dzisiaj jeszcze raz sprawdziłem kable. Kostka w instalacji auta ma dodatkowy 5 kabel - szary (z napisem antenna). Po stronie radia nie jest podpięty, a wygląda że powinien być podpięty w 7 pin, sterowania wzmacniacza 12V. Czyli jednak jest wzmacniacz antenowy? Później przerobie kostkę radia, żeby pokryła też ten pin i sprawdzę efekt :)

249e22adb9a32.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...