karpiu Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam, Czy orientujecie się koledzy jak zbudowana jest instalacja anteny radia w almerze N15 po lifcie? Czy wyposażona jest w jakiś wzmacniacz/separator sygnału? Mam problem z zasięgiem, w trasie łapie tylko jedyną słuszną stację O. Rydzyka, przez co zaczyna mnie powoli trafiać... Zastanawiam się nad dołożeniem wzmacniacza lub separatora, ale jeżeli jest już w instalacji to bez sensu, wolałbym znaleźć źródło problemu. Jest ona raczej w instalacji, w samochodzie testowane były już trzy radia i na każdym jest podobnie :/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Po lifcie czy przed instalacja antenowa jest taka sama. Tak że Twój problem polega na sprawdzeniu/wymianie kabla koncentrycznego i sprawdzeniu masowania podstawy anteny. Z tym że raczej opłaca się wymienić całą antenę niż pierniczyć się z wymianą kabla. Natomiast jeżeli chodzi o wzmaczniacz sygnału/separator to takowy posiadają tylko anteny typu "płetwa rekina". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj jeszcze raz sprawdziłem kable. Kostka w instalacji auta ma dodatkowy 5 kabel - szary (z napisem antenna). Po stronie radia nie jest podpięty, a wygląda że powinien być podpięty w 7 pin, sterowania wzmacniacza 12V. Czyli jednak jest wzmacniacz antenowy? Później przerobie kostkę radia, żeby pokryła też ten pin i sprawdzę efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.