Gość perez94 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam. A więc, chciałbym lekko "podkręcić" silniczek mojej ślicznotki. Gotowa turbinka mnie nie zadowala, mimo że autko lekko ożyło. Niedługo wpadnie mi trochę kasy, więc myślałem nad czymś mocniejszym. Co myślicie o wsadzaniu do modelu P11 SRI 2.0l 131km - sprężarki, kompresora czy intercooler'a. Z góry nasuwa mi się myśli, ponieważ nie jestem jakimś wielkim znawcą. 1. Czy intercooler można zamontować SAM do auta i poprawi to jego wydajność "moc" ? 2. Porównanie kompresora i sprężarki do tego modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Juz jest uturbiona i zaintercoolerowana P11.144 z sr20DE+i.Jaki sens chłodzić powietrze które..no właśnie.To IC'ka musi być turbo.Turbo daje zmienne doładowanie zaś kompresor stale ładuje jednakową moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość perez94 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Czyli jak rozumiem kompresor w zupełności wystarczy na start ? Dodam, że nie jest zaturbinowana - bo to benzyniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Kolego w co Ty chcesz się bawić?Kompresor do SR20DE montować?To nie jest tak ze wsadzić kompresor i wszystko bedzie cacy Tu trzeba przemyslec bo nie wiadomo jak silnik to przeżyje.Kompresora nie montuje się ot tak.Poczytaj fora tuningowe,o tym jak podnosić moc,zasady montażu IC i kompresora,turbiny, napisz do kolegi coobcio ( http://forum.nissanklub.pl/index.php/user/415-coobcio/)on Ci wytłumaczy na czym ta zabawa polega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.