KadzikPL Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Może orientujecie się ile silnik wytrzyma kilometrów i ile macie w swoich 350z ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 w zaleznosci od uzytkowania ale mysle ze 300-400tys. spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Jesli sie bedzie dbalo to mysle ze nawet 500 tys no chyba ze bedzie ciagle latac po torze to wtedy z pewnoscia mniej. Ale jak to mowia jak sie dba tak sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Tak naprawde nikt Ci w PL (chyba) nie odpowie na to pytanie, bo jeszcze nikt nie dojechal do przebiegu 500k kilometrów. A jak dojechał to sie nie przyzna, bo przeciez kazde auto ma niski przebieg i uzytkowane tylko w niedziele do kosciola, jak passaty 1,9tdi z przegiegiem 180 tys km z 98 roku Jak dbasz tak masz. Poczekaj aż się silnik chociaż trochę nagrzeje zanim ruszysz, nie dawaj w palnik do konca jak motor niedogrzany, zalewaj dobry olej (nie zaluj pieniedzy na dobry olej) wymiany w terminie albo i czesciej i na pewno posluzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Najwięcej co widziałem to 140 tyś kilometrów:P Ja mam 68 już. Ale na pewno takiego prawidłowego użytkowania czyli trochę bokiem trochę po bułki powinien dać radę z 400 tyś. ale kto tyle nim zrobi hehe ? No i to co powiedział Szejn a masz gwarancje, że auto Ci posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Kumpel w uk ma 170 tys mil i ciagle lata wiec dbac i ganiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu707 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Ja na pierwszym silniku przejechałem ok 185 tys km, i teraz kupiłem niedawno drugi silnik Edytowane 9 Listopada 2013 przez rysiu707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 A co Ci się stało z poprzednim silnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu707 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 panewka poszła, nie dopilnowałem oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 na copart widywałem aukcje g35 z przebiegami nawet pod 700k km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Ja remontowałem silniki koledze w Infiniti G35C po przebiegu 180 tyś km - chlał kosmiczne ilości oleju... Nieszczelne miał zawory na 4-tym garze, miał już lekko przytarte panewki. Ale obstawiam że winowajcą był słabo filtrujący filtr powietrza Jacky który nie dość że nie filtorwał należycie to jeszcze się rozlatywał a jego kawałki zasysał silnik, przez co padły pierścienie i zaczął wpiepszać olej który na czas nie był uzupełniany Inny przypadek to Z-etka 2006 z Rev Upem, ta nie wiedzieć czemu wpiepszała olej fakt że na tłustej wodzie była chodzona niestety o lepkości 5w30 przy czym była ostro traktowana i po niespełna 70 tyś km i też się zatarła z powodu jego za małej ilości.. Dwie korby do wymiany, osiowanie bloku i wymiana wału była grana o panewkach i pierścieniach nie wspominając... Edytowane 10 Listopada 2013 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KadzikPL Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 ja mam w swoim 110 tyś mil a silnik jest jak szatan nie bierze oleju i naprawde jestem w szoku ze tak jeszcze chodzi. No chyba ze był wymieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dbanie o silnik to przede wszystkim częste wymiany oleju i filtra oleju... Jak się dba i kontroluje jego stan to pochodzi długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekret Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Mam zrobione 78 tysięcy mil czyli ponad 125 tyś Km i na razie silnik śmiga bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Dzisaj byłem w serwisie nissana po gumy na stabilizator i dla jaj spytałem gościa jaki olej poleca do 350z 5w30 jest bardzo dobry. P.S.Jakby tym atem jeździł mój teść to 2-3 milionów powinien dojechać. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez jakub350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dzisaj byłem w serwisie nissana po gumy na stabilizator i dla jaj spytałem gościa jaki olej poleca do 350z 5w30 jest bardzo dobry. P.S.Jakby tym atem jeździł mój teść to 2-3 milionów powinien dojechać. Hehe bardzo dobry żeby często wymieniać panewki albo całe silniki Ps. poniżej przedstawiam linka do charakterystyki olejów: http://www.oleje.ovh.org/link9.html Mobil1 5w50 bez problemu nadaje się na nasze -40* zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi