Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Ile przejedzie silnik ?

KadzikPL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli sie bedzie dbalo to mysle ze nawet 500 tys no chyba ze bedzie ciagle latac po torze to wtedy z pewnoscia mniej. Ale jak to mowia jak sie dba tak sie ma

Tak naprawde nikt Ci w PL (chyba) nie odpowie na to pytanie, bo jeszcze nikt nie dojechal do przebiegu 500k kilometrów. A jak dojechał to sie nie przyzna, bo przeciez kazde auto ma niski przebieg i uzytkowane tylko w niedziele do kosciola, jak passaty 1,9tdi z przegiegiem 180 tys km z 98 roku :)

Jak dbasz tak masz. Poczekaj aż się silnik chociaż trochę nagrzeje zanim ruszysz, nie dawaj w palnik do konca jak motor niedogrzany, zalewaj dobry olej (nie zaluj pieniedzy na dobry olej) wymiany w terminie albo i czesciej i na pewno posluzy.

Najwięcej co widziałem to 140 tyś kilometrów:P Ja mam 68 już. Ale na pewno takiego prawidłowego użytkowania czyli trochę bokiem trochę po bułki powinien dać radę z 400 tyś. ale kto tyle nim zrobi hehe ? :D No i to co powiedział Szejn a masz gwarancje, że auto Ci posłuży. 

Ja na pierwszym silniku przejechałem ok 185 tys km, i teraz  kupiłem niedawno drugi silnik

Edytowane przez rysiu707

Ja remontowałem silniki koledze w Infiniti G35C po przebiegu 180 tyś km - chlał kosmiczne ilości oleju...

Nieszczelne miał zawory na 4-tym garze, miał już lekko przytarte panewki.

Ale obstawiam że winowajcą był słabo filtrujący filtr powietrza Jacky który nie dość że nie filtorwał należycie to jeszcze się rozlatywał a jego kawałki zasysał silnik, przez co padły pierścienie i zaczął wpiepszać olej który na czas nie był uzupełniany :D

Inny przypadek to Z-etka 2006 z Rev Upem, ta nie wiedzieć czemu wpiepszała olej fakt że na tłustej wodzie była chodzona niestety o lepkości 5w30 przy czym była ostro traktowana i po niespełna 70 tyś km i też się zatarła z powodu jego za małej ilości.. Dwie korby do wymiany, osiowanie bloku i wymiana wału była grana o panewkach i pierścieniach nie wspominając...

Edytowane przez Coobcio

Dbanie o silnik to przede wszystkim częste wymiany oleju i filtra oleju... Jak się dba i kontroluje jego stan to pochodzi długo :)

• 1 miesiąc temu...

Dzisaj byłem w serwisie nissana po gumy na stabilizator i dla jaj spytałem gościa jaki olej poleca do 350z 5w30 jest bardzo dobry.

P.S.Jakby tym atem jeździł mój teść to 2-3 milionów powinien dojechać.

Edytowane przez jakub350

Dzisaj byłem w serwisie nissana po gumy na stabilizator i dla jaj spytałem gościa jaki olej poleca do 350z 5w30 jest bardzo dobry.

P.S.Jakby tym atem jeździł mój teść to 2-3 milionów powinien dojechać.

Hehe bardzo dobry żeby często wymieniać panewki albo całe silniki :P

Ps. poniżej przedstawiam linka do charakterystyki olejów:

http://www.oleje.ovh.org/link9.html

Mobil1 5w50 bez problemu nadaje się na nasze -40* zimy... :)