kropinho Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 witam. Mam primere p10 1.6 slx 95r. liftback , czy wie ktoś może ile ona ma koni bo nie mogę się nigdzie doszukać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Wydaje mi się że one miały 102 KM chociaż były też wersje 90KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) No właśnie i tu jest problem :-) i jak to zbadać ? Bo czasem pytają mnie w sklepie jak części kupuje ile koni ma auto a ja 90 albo 102 :-D także fajnie było by wiedzieć :-) Edytowane 9 Listopada 2013 przez kropinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 ile masz KW w dowodzie?1kW = 1,3596 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Mateusz_P11_144 w dowodzie mogą być różne cuda, ja np mam w dowodzie motocykla 0,00kW. Najpewniejszą metodą (stosowałem ją przy moto) jest zapytanie w ASO po numerze VIN. Edytowane 9 Listopada 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja zawsze miałem dobre wartości wpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Wtrysk wielopunktowy czy jednopunktowy ???? Wielopunktowy (102 KM) a jeżeli auto było produkowane na niemcy może mieć 90 KM, mieli takie przepisy że jak było 90 KM to płacili mniejszy podatek czy ubezpieczenie nie pamiętam już. Jednopunktowy ma mniej koni. A jaki kod silnika ? GA16 DE ma 102 KM, a GA16DS 90 KM. Ja zawsze podaje kod silnika i nie ma problemu z doborem części. Kod masz wybity na bloku silnika, tam gdzie masz aparat zapłonowy patrzysz na dół na blok gdzie skrzynia biegów łączy się z silnikiem i powinno być wybite GA16 DE lub DS. A na dowód nie patrz bo to różnie bywa ja mam w dowodzie wpisane 66kW czyli 90 KM ale wiem że ma więcej kod silnika jest inny. Inny jest też wałek rozrządu, i pompa paliwa jest elektryczna a nie mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 ona była z Niemiec sprowadzona w 2006 r ,czyli powinna mieć 90KM ,w dowodzie mam 66kw czyli powinna mieć 90 km ,jutro sprawdzę co na silniku jest wybite :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Tu możesz sprawdzić po numerze VIN: http://vin-decoder.pl/ GA16DE: GA16DS: Edytowane 11 Listopada 2013 przez werdy90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 ona była z Niemiec sprowadzona w 2006 r ,czyli powinna mieć 90KM ,w dowodzie mam 66kw czyli powinna mieć 90 km ,jutro sprawdzę co na silniku jest wybite :-) Niekoniecznie, bo ja kupiłem sprowadzoną z niemiec, ale w briefie bylo napisane że była kupiona we włoskim salonie i przywieziona do niemiec, no chyba że nie masz briefu to nie sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) sprawdziłem vin i wyszło GA 14DE kraj pochodzenia Anglia. Edytowane 11 Listopada 2013 przez kropinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Sprawdz wybity nr na silniku jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 sprawdzę później,a co to jest ten nr. GA 14DE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 To jest ten sam silnik tylko inna pojemność Ga14de - 1.4 Ga16de- 1.6 Oba silniki od 93 r są na wtryskach wielopunktowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 dziwne bo vin pokazuje ga14de a ja mam 1.6 silnik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Sprawdź co masz wybite na silniku i będzie wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Raczej 1.4 to nie będzie nie spotkałem się z primerą z tym silnikiem, 1.4 były w almerach i sunny. Chyba że jakiś swap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) a w którym miejscu jest nr silnika ,bo vin to z przodu na karoseri jest wybity . spoko znalazłem GA16 wybite. Edytowane 11 Listopada 2013 przez kropinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 masz zapewne ga16de ile jest koni nie wiadomo wersje na niemcy byly zmniejszane do 90KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 to dlaczego jak sprawdzam vin to pokazuje GA14 DE a na silniku jest wybite ga16 :-\ dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdy90 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) dlaczego vin tak pokazuje nie wiem ? zapewne ktos popelnil blad... byc moze masz numer vin ktory byl przeznaczony dla nissana sunny, która wychodziła równolegle z tej samej fabryki i miała silniki 1.4 Co ciekawe ten model miał identyczny silnik- GA16DE- który miał od 90KM na Niemcy po 102KM Seryjnie i nawet wycisneli z tego silnika 120 KM wersje na USA. Generalnie jak kupujesz części to mów silnik GA16DE 1.6 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/40359-zredukowana-moc-w-silnikach-ga14de-i-ga16de/A tu więcej na ten temat Edytowane 11 Listopada 2013 przez werdy90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tu możesz sprawdzić po numerze VIN: http://vin-decoder.pl/ GA16DE: GA16DS: mam identyczny silnik jak ten wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megadave Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 To jest silnik GA16DE. Występował on w mocach 90KM, 100KM, 102KM i 106KM. Jaką moc ma Twój - nie mam pojęcia. wszystkie wygladają tak samo Spróbuj jeszcze tutaj wklepać VIN http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan Może na tamtej stronie co kolega podawał był błąd w bazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropinho Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Модель: PRIMERA Серия: P10E Дата выпуска: 12.1994 BODY: 5 DOOR HATCHBACK ENGINE: GA16DE TYPE ENGINE AREA_DRV: CENTRAL EUROPE 2 WHL DRV GRADE: SLX TYPE TRANS: MANUAL TRANSMISSION Код региона: EL1 Код цвета кузова: BP0 Код цвета салона: G i takie mi pokazalo czyli okej ! aha a co to jest to SLX TYPE ?! Edytowane 13 Listopada 2013 przez kropinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 gx, glx , slx ..... są to akronimy opcji wyposażenia..... można to sobie przetłumaczyć jako " SuperLux" :-) czyli bogata wersja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi