Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Panel sterowania radio/klima działa częściowo..

paradox8
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem

chodzi mi o panel sterowania radiem od ok 5 dni prawie mi nie działa znaczy się radio działa zgłaśnianie itp przyciski 1,2,3 zmieniają stacje ale 4,5,6, tak jakby zdublowały funkcje przycisków poniżej -info map setting ,ogrzewanie działa w połowie funkcji ale dopiero po ok 10 min jazdy wyświetlacz działa normalnie .... jak już wreszcie coś uda mi się coś wcisnąc ,kamera cofania działa .Ogólnie panel sterowania działa w 20 % po uruchomieniu silnika i w 45 % po np 20 min. Joystick nie działa ale tydzień temu wszystko działało .Bezpieczniki sprawdziłem ekran działa bez problemu mam wersje z DVD czy wystarczy wymiana panelu sterowania , czy to może byc coś innego 

Witam właśnie podłączyłem masę w prawej i lewej lampie (kabel bezpośrednio od płytki lampy do karoserii nadwozia ) nic się nie zmieniło jakieś propozycje 

Witam niestety kleme odlaczylem na 10 godzin niestety nic sie nie zmienilo przylomonam ,ze swiatla oraz wyswietlacz dziala bez problemu radio dziala z pilota , z panelu tylko czesc funkcji niestety nawiewy nie dzialaja i troche zimno joy nie dziala wogole

• 2 tygodnie później...

Zimne luty na klawiaturze, ewentualnie od wstrząsów mogła się odłączyć któraś nóżka elementu elektrycznego i dopiero po tych 10min jak się nagrzeje , znów gdzieś coś kontaktuje. Jak masz możliwość podmień klawiaturę, jak nie to tak jak mówię niech ktoś pod dobrą lupą/mikroskopem obejrzy płytkę.

Zimne luty na klawiaturze, ewentualnie od wstrząsów mogła się odłączyć któraś nóżka elementu elektrycznego i dopiero po tych 10min jak się nagrzeje , znów gdzieś coś kontaktuje. Jak masz możliwość podmień klawiaturę, jak nie to tak jak mówię niech ktoś pod dobrą lupą/mikroskopem obejrzy płytkę.

Też bym stawiał diagnozę w kierunku zimnych lutów, jeśli pisze Kolega że jak się ogrzeje to działać zaczyna.

• 2 tygodnie później...

witam troche mnie nie było wiec dopiero teraz odpisuję .Tak zaczyna działac ale tylko częściowo ale nie spróbuję zmienic panel tylko mam pytanie czy wszystkie panele do p12 są takie same bo ja mam wersję z navi i na zdjęciach z allegro nie widac cze przyciski 1,2,3,4,5,6 mają swoje "funkcje nawigacyjne " po włączeniu nawigacji bo np

na tej aukcji 

http://allegro.pl/nowy-oryg-panel-stero-nissan-primera-p12-csw-5840c-i3714284143.html

nie widac , żeby w/w przyciski miały zastosowanie do nawi 

bo np an tej aukcji przy 3,6 widzę , że jest funkcja navi 

http://allegro.pl/nissan-primera-p12-panel-sterowania-i3757797749.html 

(szary napis przy cyfrach)

pomóżcie bo z wyglądu taki sam panel kosztuje na aledrogo od 20 do 300 zł  i nie wiem czy to jakosc  zdjęcia czy to inne panele

nie, nie wszystkie panele w p12 są identyczne, stosowane były dwa typy

Jedne miały przycisk MAP nad Jooystickiem a drugie MOD i nie miały wypukłego joysticka

http://allegro.pl/radio-cd-wyswietlacz-panel-nissan-primera-p12-i3789437258.html

Są więc 2 typy tych do nawigacji z przyciskiem MAP czy po prostu nie widać napisów na klawiszach ?

Jedak obstawiam że brak napisów nie ma nic do rzeczy jeśli jest przycisk MAP i wypukły joystick to będzie pasować do wersji z NAVI

są dwa typy, jeden do wersji bez nawigacji 28395BA00A, drugi z nawigacją 28395BA02A - najlepiej przed zakupem sprawdzić po numerze części

Wymien wyswietlacz bo w nim sa elementy sterowania elektronicznego panel nie ma nic do tego , on ma tylko przyciski a one steruja elektronika, koszt na allegro okolo 200 zeta

Edytowane przez voyager1956

Wymien wyswietlacz bo w nim sa elementy sterowania elektronicznego panel nie ma nic do tego , on ma tylko przyciski a one steruja elektronika, koszt na allegro okolo 200 zeta

Skoro producent podaje dwa typy/numery katalogowe paneli to znaczy, że jest różnica - przy jednym z nich jest informacja, że służy do sterowania nawigacją. Co do ekranu - sytuacja jest analogiczna