miziera Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam Po trzech latach użytkowania LPG postanowiłem wymienić membrany w zavolim. Generalnie środek po takim czasie bardzo czysty, no ale ..podwadziłem aluminiowe blaszki zakrywające sprężynki i tam było trochę syfu. Wyjąłem sprężynki, przeczyściłem i teraz za cholerę nie chcą wejść trzy na stronę. Zmieściłem dwie i zakryłem- zostały po jednej sprężynce ze strony. Pytanie czy tak może zostać i czym to będzie skutkować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 może zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Dzięki DINO Rozumiem, że wpłynie to nieco na wydajność cieplną, a co z ciśnieniem? Swoją drogą już je upchałem, ciężko było ale weszły. Niestety po złożeniu wszystkiego do kupy, ciśnienie na Zavolim nie chce zejść poniżej 1,4. W zasadzie regulacja śrubą jest w zakresie od 1,4 do 1,8 bara. Wcześniej mogłem zjechać do 1,15. Czy coś zrobiłem źle? Ps.kurde właśnie doczytałem, że nie potrzebnie się męczyłem z wciskaniem tych sprężynek, ale nic jutro wyleca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.