Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwne działanie silnika

bartekzuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Mam dziwny problem z almerką 1.5 90 KM 2001r LPG. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie: silnik odpala super ale podczas przyśpieszania zauważam tak jakby szarpnięcia lub tak jakby chwilowy zanik mocy. Dzieje się to podczas przyśpieszania po zmianie biegu. Są to takie 3-4 szarpnięcia w zakresie około 1.5-3.5 obr potem jest już ok, bez żadnych szarpnięć. Almerkę kupiłem niedawno. Po zakupie padła mi przepływka więc ją wymieniłem. Świece ponoć wymieniane jakieś 25 tyś km temu. Kupiłem sobie interfejs ELM i zobaczyłem błąd p0141 czyli dotyczący 2 sondy lambda. Czy to może mieć wpływ na te szarpnięcia? dodatkowo z zaworu EGR dochodzą jakieś dziwne dźwięki po puszczeniu gazu, tylko po puszczeniu tak jakby zgrzytanie. Pomocy.

Pozdrawiam

W sumie nie wiem ile łyka tego oleju. Almerkę mam od 3 miesięcy przejechałem około 7 tyś na nowym oleju i jakoś nie zauważyłem jakiegoś zużycia oleju. 

Na LPG i PB jest identycznie. Instalacja jest na stagu. Niedawno kupiłem ten samochód i teraz jakieś takie dziwne problemy z nim mam. Zastanawiam się czy to może byc wina świec albo filtra lub sondy lambda. wymienię filtr powietrza sprawdzę świece i zobaczę.

Witam. Wymieniłem świece i filtr powietrza. poprawy brak. Czy może to być wina zaworu EGR???

Pzdrawiam

A masz egr? W tym roczniku nie było, chyba, że brytole mieli lepszy.gorszy dzień i montowali losowo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...