Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rdza wokół tylniej wycieraczki

michal007s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zbiera sie mi rdza wokol tylniej wycieraczki co radzicie? widze czest osob wogole pozbyla sie jej? blacharz  wspawuje w miejsce otworu cos?

Dzieki

Gość bartek9108

W zależności od tego jak mocno jest to już rdzewiejące. Czasami może się wydawać delikatnie, ruszysz a pod lakierem już dość poważnie gnije, często idąc już pod ramę szyby. Wtedy robi się problem.

Jeżeli nie jest wiele rdzy, a jakiś bąbel Ci się pojawił (najlepiej wrzuć foto), to możesz to samemu zrobić, jak ci się chce :) W poprzednim aucie sporo robiłem takich rzeczy.

• Wydrap rdzę
  • Szlifierką albo nakładką drucianą na wiertarkę jedziesz ze wszystkim do gooolutkiej blachy
  • Odtłuszczasz
  • Jeżeli są miejsca, w które nie potrafisz się dostać w taki sposób i widać leciutko nalot, nałóż na te miejsce środek "Cortanin" i zostaw na 24h, on wiąże rdzę i daje duże prawdopodobieństwo, jak wszystko zrobisz solidnie, że rdzy tam nie zobaczysz przez dłuuugi czas.
  • Na to kładziesz podkład reaktywny, cieniutką warstwę, która robi bardzo dobrą izolację od czynników zewnętrznych oraz zawiera środki które nie pozwalają wyjść rdzy
  • Na to podkład akrylowy (ja używałem urekora od śnieżki, wg. mnie baardzo dobry, w starym mieszkaniu podkładem wannę żeliwną zabezpieczałem, i przez 2 lata nic nie wyszło, więc to najlepszy dowód ;))
  • Ewentualnie na to szpachla
  • I na szpachlę lakier

Jeżeli wykonasz to solidnie, będziesz super zadowolony a rdza nie wyjdzie. Jednak na pewno będzie trochę widać, że coś tam kombinowałeś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...