michal007s Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam Zbiera sie mi rdza wokol tylniej wycieraczki co radzicie? widze czest osob wogole pozbyla sie jej? blacharz wspawuje w miejsce otworu cos? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 W zależności od tego jak mocno jest to już rdzewiejące. Czasami może się wydawać delikatnie, ruszysz a pod lakierem już dość poważnie gnije, często idąc już pod ramę szyby. Wtedy robi się problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSparrow Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jeżeli nie jest wiele rdzy, a jakiś bąbel Ci się pojawił (najlepiej wrzuć foto), to możesz to samemu zrobić, jak ci się chce W poprzednim aucie sporo robiłem takich rzeczy. Wydrap rdzę Szlifierką albo nakładką drucianą na wiertarkę jedziesz ze wszystkim do gooolutkiej blachy Odtłuszczasz Jeżeli są miejsca, w które nie potrafisz się dostać w taki sposób i widać leciutko nalot, nałóż na te miejsce środek "Cortanin" i zostaw na 24h, on wiąże rdzę i daje duże prawdopodobieństwo, jak wszystko zrobisz solidnie, że rdzy tam nie zobaczysz przez dłuuugi czas. Na to kładziesz podkład reaktywny, cieniutką warstwę, która robi bardzo dobrą izolację od czynników zewnętrznych oraz zawiera środki które nie pozwalają wyjść rdzy Na to podkład akrylowy (ja używałem urekora od śnieżki, wg. mnie baardzo dobry, w starym mieszkaniu podkładem wannę żeliwną zabezpieczałem, i przez 2 lata nic nie wyszło, więc to najlepszy dowód ) Ewentualnie na to szpachla I na szpachlę lakier Jeżeli wykonasz to solidnie, będziesz super zadowolony a rdza nie wyjdzie. Jednak na pewno będzie trochę widać, że coś tam kombinowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.