Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z mocą do 3 tyś obrotów .. ?

Gość Nissanek2004
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nissanek2004

Witam. mam nissana primera z 2004 roku 1.9 dci . Ogólnie pracuję zagranicą, zostawiłem auto w garażu na miesiąc po czym przyjechałem do Pl podchodzę do samochodu a tu akumulator rozładowany, akumulator oddałem na gwarancję ( był prawie nowy) po założeniu baterii auto nie miało mocy do 3 tys obrotów. Wie ktoś może czy to wina (baterii) czy problem tkwi w mechanice, co może być tego przyczyną. Pytam ponieważ u mnie nikt nie wie co się z tym dzieję. Jeśli ktoś wie proszę o odpowiedz z góry dzięki. Pozdrawiam :)

Gość Nissanek2004

Jeśli to przepływomierz to czy jest to drogi interes, czy wręcz odwrotnie ? i jakie jest prawdopodobieństwo że to właśnie to ? Pytam się ponieważ wsadziłem w ten samochód tyle kasy że nawet nie mam ochoty dokładać do niego 1 zł. Z stąd biorą się moje pytania. 

Gość Mateusz_P11_144

Zobacz na allegro jaki koszt.
Powiedz mi:

Samochód nie chce przyspieszać?
Cięzko wchodzi na obroty

Muli przy naciskaniu gazu.

Czas do setki ponad 30 sekund ?
Spalanie zwiekszone.

Jesli tak to na bank przepływka.

Gość Nissanek2004

Dokładnie tak jak piszesz, tylko nie wiem czy spalanie się zwiększyło ponieważ bałem się jeździć tym samochodem bo nie był do końca sprawny . Ale właśnie jest tak jak mówisz. A jeśli nie to to może wiesz czego jest to przyczyna ? 

Gość Nissanek2004

Wielkieeee DZIĘKUJE za te informacje :D Patrzyłem na te przepływomierze, ceny wahają się miedzy: 200-400 zł lepiej wybrać tę droższą np, boscha. Jakiej firmy było by najlepiej kupić te urządzenie ? 

Zobacz na allegro jaki koszt.

Powiedz mi:

Samochód nie chce przyspieszać?

Cięzko wchodzi na obroty

Muli przy naciskaniu gazu.

Czas do setki ponad 30 sekund ?

Spalanie zwiekszone.

Jesli tak to na bank przepływka.

Witam, mam podobny problem ( P12 z 2002 r. 2,2 DCI ), tylko że u mnie dodatkowo szarpie i potrafi zgasnąć w trakcie jazdy. Podłączałem go pod komputer u kilku mechaników ( zero błędów ), i tylko pieniądze w błoto poszły. Wymienili mi obudowę filtra paliwa, że niby nieszczelna i robił sie korek powietrzny. oczyścili zawór EGR, na jakiś czas był spokój. Najgorsze jest to że czasami samochód jeździ dobrze, a czasami mu odwala, szarpie gaśnie. jest dobrze tylko powyżej 3 tyś obrotów. Wiecie co to może być, czy może być za to odpowiedzialny przepływomierz ?