Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Spacer 5/16 - Testy z Hamowni

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek albo w poniedziałek powinienem mieć już wycięty spacer z blaczki 1mm, mam go przymierzyć i ew. nanieść poprawki a jak będzie okey to lecimy z produkcją :)

• 2 tygodnie później...

19.11  pisałeś , że będziesz miał spacer....nie chce być marudy ale jest 01.12 i cisza. jak nic z tego to pisz zamówię sobie z US. szkoda, że jest zapał, ludzie sie zapisują a potem kiszka z tego wychodzi....

wez sie wyluzuj, jest zimowy okres, a ten spacer potrzebny Ci najwczesniej na wiosne,

jak Kuba bedzie  miec, to na pewno da znac

Y-pipy juz są :D

Spacery sie troche opoznia bo w wawie z mich znajomych nikt nie mial skanera do ktorego szlo by wrzucic obiekt o szerokosci 45x40cm...

W Mielcu za to znalazla sie pomocna osoba.

Mysle ze na mikolaja juz powinno sie udac rozpoczac produkcje.

Tak wiec spacery w przygotowaniu i czas zabrac sie za modyfikacje przepustnic do wiekszego rozmiaru :D

W miedzy czasie powstal jeszcze doloc co 4,5KM daje ale wymaga strojenia bowiem wewnatrzna srednica przy przeplywomierzu roscie z 70 do 73mm...

19.11  pisałeś , że będziesz miał spacer....nie chce być marudy ale jest 01.12 i cisza. jak nic z tego to pisz zamówię sobie z US. szkoda, że jest zapał, ludzie sie zapisują a potem kiszka z tego wychodzi....

Napisalem ze bede miec jego probna wersje wycieta z blachy 1mm by sobie przymierzyc i naniesc poprawki - czytaj ze zrozumieniem :D

• 4 tygodnie później...

Mam już finalny obrys - pasuje idealnie:

856284_567569626666000_1312750333_o.jpg

Udało się to ogarnąć już przy drugiej korekcie :)

W stosunku do wyrobów amerykańskich nie ma wady przy cylindrze nr. 6 gdzie spacer zachodzi do środka...

W USA stosują spacery 5/16 cala czyli 8mm zastanawiam się czy nie lepsze będą 9mm (nietypowa blacha), spotykane w Angli, miałem z takową doczynienia w przypadku Infiniti G35C z gdańska i też tam robił niezłą robotę, pomiar nie był przeprowadzany na mojej hamowni a na tamtejszej i wykazał zdaje się 9 konny przyrost mocy :)

Edytowane przez Coobcio

Rev-Up ma krótkie kanały i duże trąbki wydaje mi się że nic o nie zmieni... DE mają długie kanały mało przestrzeni w pleneum przez co cylindry 1 i 2 dostają za mało powietrza...

W Rev-Upie bardzo dobry mod to przejście na kolektor ssący starego typu z DE + Spacer, moc nie ucieka a dochodzi bardzo dużo Nm :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ze sporym opóźnieniem ale są ;)

1978342_605416689547960_1399461197_o.jpg

Wersja poprawiona, lepiej dopasowana :)

Wymiana najlepiej odrazu na hamowni bez odpinania auta z rolek by widać było odrazu przyrosty mocy :)

Edytowane przez Coobcio

Cena w przedziale 480-510zł ze śrubkami i podkładkami pod rozpórkę.

Jutro dotatczać będę dystansiki do środka pleneum i pod rozpórę właśnie

• 9 miesięcy temu...

Już nieco odelżone wersje robię, waga to równo 0,95 kg :D

Wczorajszy rekordowy przyrościk mocy zarejestrowany po wrzuceniu spacera i dostrojeniu (wcześniej auto było strojone pod y-pipa)

+12KM w przedziale 6400-6800rpm

+8KM przy mocy maks :)

10661995_962533467096753_683499074235488

Też ładna poprawa i to na nie strojonym aucie  :)

Słabszy wynik przed wymianą świec i czyszczeniem stożka  :D

Mocniejszy po spacerze i obróbce dolnej połówki kolektora ssącego  :)

ruda_zpsldfwfdln.gif

Edytowane przez Coobcio

Coobcio napisz co z rozpórka ? bo jezeli rozporke założysz na tulejkach wyżej to nie wiem, czy ona juz bedzie spełniała swoja role , raczej musiałaby być tez wycięty taki Spacer pod rozpórkę żeby na całej powierzchni przylegała i montaż  rozpórki z kołami w powietrzu.

Daje dystanse pod rozpórkę - w żadnym stopniu nie wpływa to na jej sztywność.

Spacer 10mm grubości a podkładki pod rozpórkę 8mm

Edytowane przez Coobcio

Bede sie odzywal jak tylko sie uporam z biegami, napewno trzymaj mi spacera , i poprawimy dolot zoabcze czy starczy kasy na ecu poprawe. Bo akurat moze wypluje wystarczajaca dla mnie moc.Cza to sprawdzic...