zab9k Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 1.Szejn2.13E7 3. matber1 4. zab9k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W piątek albo w poniedziałek powinienem mieć już wycięty spacer z blaczki 1mm, mam go przymierzyć i ew. nanieść poprawki a jak będzie okey to lecimy z produkcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Cieszy mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 19.11 pisałeś , że będziesz miał spacer....nie chce być marudy ale jest 01.12 i cisza. jak nic z tego to pisz zamówię sobie z US. szkoda, że jest zapał, ludzie sie zapisują a potem kiszka z tego wychodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 bez elektryzacji jak będzie to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 wez sie wyluzuj, jest zimowy okres, a ten spacer potrzebny Ci najwczesniej na wiosne, jak Kuba bedzie miec, to na pewno da znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Y-pipy juz są Spacery sie troche opoznia bo w wawie z mich znajomych nikt nie mial skanera do ktorego szlo by wrzucic obiekt o szerokosci 45x40cm... W Mielcu za to znalazla sie pomocna osoba. Mysle ze na mikolaja juz powinno sie udac rozpoczac produkcje. Tak wiec spacery w przygotowaniu i czas zabrac sie za modyfikacje przepustnic do wiekszego rozmiaru W miedzy czasie powstal jeszcze doloc co 4,5KM daje ale wymaga strojenia bowiem wewnatrzna srednica przy przeplywomierzu roscie z 70 do 73mm... 19.11 pisałeś , że będziesz miał spacer....nie chce być marudy ale jest 01.12 i cisza. jak nic z tego to pisz zamówię sobie z US. szkoda, że jest zapał, ludzie sie zapisują a potem kiszka z tego wychodzi.... Napisalem ze bede miec jego probna wersje wycieta z blachy 1mm by sobie przymierzyc i naniesc poprawki - czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 a ok spoko bo juz się martwiłem, że temat umarł pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 W poniedziałek już będę mierzyć 1mm blaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 i jak wypadło mierzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Mam już finalny obrys - pasuje idealnie: Udało się to ogarnąć już przy drugiej korekcie W stosunku do wyrobów amerykańskich nie ma wady przy cylindrze nr. 6 gdzie spacer zachodzi do środka... W USA stosują spacery 5/16 cala czyli 8mm zastanawiam się czy nie lepsze będą 9mm (nietypowa blacha), spotykane w Angli, miałem z takową doczynienia w przypadku Infiniti G35C z gdańska i też tam robił niezłą robotę, pomiar nie był przeprowadzany na mojej hamowni a na tamtejszej i wykazał zdaje się 9 konny przyrost mocy Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ciekawe jak mój revup by zagadał na takie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Rev-Up ma krótkie kanały i duże trąbki wydaje mi się że nic o nie zmieni... DE mają długie kanały mało przestrzeni w pleneum przez co cylindry 1 i 2 dostają za mało powietrza... W Rev-Upie bardzo dobry mod to przejście na kolektor ssący starego typu z DE + Spacer, moc nie ucieka a dochodzi bardzo dużo Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 no to super już się nie moge doczekać montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 I jak tam Kuba coś wiadomo w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Ze sporym opóźnieniem ale są Wersja poprawiona, lepiej dopasowana Wymiana najlepiej odrazu na hamowni bez odpinania auta z rolek by widać było odrazu przyrosty mocy Edytowane 21 Marca 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 cena kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ja za miesiac chetnie bym pobral takiego od Ciebie - beda jeszcze dostepne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Cena w przedziale 480-510zł ze śrubkami i podkładkami pod rozpórkę. Jutro dotatczać będę dystansiki do środka pleneum i pod rozpórę właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 To ja za miesiac biore napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Już nieco odelżone wersje robię, waga to równo 0,95 kg Wczorajszy rekordowy przyrościk mocy zarejestrowany po wrzuceniu spacera i dostrojeniu (wcześniej auto było strojone pod y-pipa) +12KM w przedziale 6400-6800rpm +8KM przy mocy maks Też ładna poprawa i to na nie strojonym aucie Słabszy wynik przed wymianą świec i czyszczeniem stożka Mocniejszy po spacerze i obróbce dolnej połówki kolektora ssącego Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Coobcio napisz co z rozpórka ? bo jezeli rozporke założysz na tulejkach wyżej to nie wiem, czy ona juz bedzie spełniała swoja role , raczej musiałaby być tez wycięty taki Spacer pod rozpórkę żeby na całej powierzchni przylegała i montaż rozpórki z kołami w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Daje dystanse pod rozpórkę - w żadnym stopniu nie wpływa to na jej sztywność. Spacer 10mm grubości a podkładki pod rozpórkę 8mm Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Bede sie odzywal jak tylko sie uporam z biegami, napewno trzymaj mi spacera , i poprawimy dolot zoabcze czy starczy kasy na ecu poprawe. Bo akurat moze wypluje wystarczajaca dla mnie moc.Cza to sprawdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 NIgdy nie jest wystarczająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi