Gość cinek_real Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 WItam Ostatnio przerzucałem silnik z Nissana Sunny do Primery 2.0D, ale skrzynie i sprzęgło założyłem oryginalne, czyli od Primery, gdy juz wszystko zrobiłem i chciałem wyjechać z warsztatu i wkładam pierwszy bieg, puszczam sprzęgło, a auto nie jedzie w ogóle, tak jak by był dalej na luzi, wydaje mi sie ze tarcza nie dostaje do kola zamachowego, i mam takie pytanie czy muszę zakładać skrzynie od sunny, w sumie to jest ta sama z wygladu, tak mi sie przynajmniej wydaje, czy aby założyć sprzęgło wraz z dociskiem od sunny. NA allegro patrzyłem nowe tarcze i dociski to zazwyczaj wypisują ze pasuje do wielu aut, ale zadnej nie mogłem znaleźć że pasuje do 2.0d Sunny i 2.0D Primery. Moze ktos przekładał silniki i ma juz jakieś doświadczenie z tym Ps. A linka sprzegla jest luzna, znaczy nie taka luzna ze nawet jak nacisnę pedal sprzegla to jeszcze jest luzna, jest w sam raz, taka jak powinna być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 to ją naciągnij może były różnice w docisku po to jest regulacja by z niej korzystać ,, doczytałem ,,, teraz ,,, a wybieraki podłączone jak trzeba ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cinek_real Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 chyba dobrze a czy moze byc tak ze tarcza nie dostaje do dwumasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 W P10 nie ma dwumasu.... W P10 masz po prostu tarczę sprzęgła i docisk i koło zamachowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Almera N15, Primera P10 i Sunny N14 ma to samo sprzęgło. P11 ma inne sprzęgło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.