Browning Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Na wstępie chciałem się przywitać. Od 2-3miesięcy posiadam Terrano II z 2004roku, 5D, 2,7TDi. Zainwestowałem w polibusze całego zawieszenia (tutaj muszę Wam podziękować bo sporo wyczytałem na forum), wszystkie oleje, filry, MT Kumho 30'', snorkel... Teraz pytanko: Czy spalanie w trasie przy prędkości 110-120km/h które wynosi 10,5-11litrów to normalne? Po mieście 12litrów... Mam kilku znajomych co posiadają T2 z tym silnikiem i mówią że mają spalanie w granicach 8-10litrów... Dodam że tankuję na Shellu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 jest wydzielony temat do tego http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59868-terrano-i-ii-zuzycie-paliwa/ od siebie powiem ze moje 2.7tdi w miescie pali od10,5 do 13 zalezy od agresji, w trasie 120 to 10l przy 80-90 to sie zgodze ze 8l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 no i MT'eki co do zasady nie sprzyjają ekonomicznemu spalaniu... to tak jak z rowerem... jak ma się opony gładkie, to lżej sie pedałuje niż na "furkoczącej" kostce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 u mnie na BFG AT 30' nie jest tak źle ale to jeszcze AT na MT to faktycznie minimum litr do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 AT to właśnie taka rowerowa gładka opona... Atek szumi ale nie furkocze furkoczące dużo palą... typu Simex np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Samo zejście z 235 na 215 spowodowało u mnie spadek spalania o 1 L ...co zresztą wielce mnie cieszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotokora Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. jak ktoś decyduje się na terenówke niech nie liczy że bedzie mu paliła 6/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dlaczego nie? Żony Terrano 2.4 pali 13-15L LPG , a to w przeliczeniu 6.69 L benzyny Wyjaśniam > 14x2.55zł = 35,70zł na 100km dzielimy przez cenę 5.33 i mamy 6,69zł ...tyle co cinquecento ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browning Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Co do spalania to ogólnie nie mam problemu. T2 jest moim drugim terranem, a 6tą terenówką z rzędu więc spokojnie dawno już zapomniałem co to oszczędność na paliwie... Zastanawiały mnie tylko mity znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 spalanie na poziomie 8l diesla jest osiągalne na trasie... i dla T2, i dla dyskoteki i dla pajero... przelotowa w okolicach 80km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi